ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΟΓΚΑ
* 07-12 Σεπτεμβρίου 2023
Σεμινάριο Intensive Silence Retreat “From Mind to Consciousness” στην Himalayan Yoga της Ολλανδίας από τους Pierre Lefebvre ( Pandit Priyadarsan), Uta Bisseswar, Ma Tripura Shakti Bharati, Anna Mezosi, Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη.

* 23-24 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδος οργανώνει το 9ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γιόγκα στον Χώρο Τέχνης Art 63, Γ’ Σεπτεμβρίου 63 από τις 11.00-22.00. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η γνωριμία του κοινού με τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και τις αρχές της γιόγκα.

Το πρόγραμμα έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του συλλόγου

https://www.hellenicyogaassociation.gr/programm/

* 10 Δεκεμβρίου 2023
Βασικές πρακτικές της Himalayan Yoga στην Εκπαίδευση Δασκάλων Yoga

Ώρα: 10.00-14.00 και 15.00-19.00

* 24 Φεβρουαρίου- 5 Μαρτίου 2024
Intensive Meditation Retreat, “Entrance to the subtle body” στο Rishikesh, Ινδία.
Οργανώνεται ομαδική επίσκεψη στο Swami Rama Sadhaka Grama.
Δηλώστε συμμετοχή!

* 14-16 Ιουνίου 2024
Απόσυρση Σιωπής Στην Πάδοβα.

* Σεπτέμβριος 2024
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ετοιμάζουμε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων γιόγκα με πιστοποίηση από την AHYMSIN μαζί με την Himalayan International Institute of Yoga Science and Philosophy (Kanpur) και την Dhyana Mandiram Trust και hyt-ttp, καθώς επίσης και από την Yoga Alliance.
Το τριετές πρόγραμμα των 600 ωρών ολοκληρώνεται ως εξής: 1ο έτος RYT* 200 ώρες, 2ο έτος RYT 500 ώρες, 3ο έτος RYT 600 ώρες (*Registered Yoga Teacher)
Η Παράδοση του Διαλογισμού της Γιόγκα των Ιμαλαΐων συνδυάζει τη σοφία των Σούτρα της Γιόγκα του Patanjali, τη φιλοσοφία και τις Ταντρικές πρακτικές, καθώς και τις ειδικές προφορικές οδηγίες και μυητικές εμπειρίες, που μεταδόθηκαν από μια μακρά σειρά σοφών και Διδασκάλων της Γιόγκα, των οποίων τα ονόματα είναι ή δεν είναι γνωστά. Η Παράδοση δεν είναι διανοητικός συνδυασμός τριών άσχετων στοιχείων, αλλά ένα ενοποιημένο σύστημα του οποίου όλα τα μέρη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.
Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, να βαθύνεις την σύνδεση με τον εαυτό σου, να εξερευνήσεις τις ευεργετικές επιδράσεις της Yoga στο σώμα και τον νου σου αλλά και να βοηθάς άλλους ανθρώπους να το καταφέρουν, σε περιμένουμε! Η μοναδική πρακτική Himalayan Yoga βασίζεται σε αρχαίες τεχνικές που ξεκινούν από τα σπήλαια των Ιμαλαΐων και επικεντρώνεται στην εξισορρόπηση του σώματος με το πνεύμα!
Διοργανωτής: Himalayan Yoga Meditation of Hellas, Σοφία Φώτεινα – Χατζηκοκόλη
Πληροφορίες για την Εκπαίδευση Δασκάλων Γιόγκα TTP της Himalayan Yoga Tradition: στις εργάσιμες ημέρες από 10.30-12.30 όπως και Δευτέρα, Τετάρτη 17.30-21.00

ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΙΟΓΚΑ
Συνύπαρξη της Ύλης και του Πνεύματος στη διαχείριση των γεγονότων της καθημερινής μας ζωής.
6, 7 και 8 Οκτωβρίου 2023, στο Προσκοπικό Κέντρο Αγίου Ανδρέα, Νέα Μάκρη, Αττική.


Η ευτυχία σου δεν εξαρτάται από τις εξωτερικές συνθήκες.
Ναι μπορείς, έχεις την δύναμη να ελέγχεις τα συναισθήματα σου.
Μπορείς να εξασφαλίσεις την ισορροπία μέσα σου αλλά και τις σχέσεις με τους φίλους, στην οικογένεια και την εργασία!
Ό,τι θέλουμε να πετύχουμε στον εξωτερικό κόσμο (στην υλική διάσταση), χρειάζεται μόνο να το αγγίξουμε μέσα μας! (στην πνευματική μας διάσταση)
Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να νιώσει γαλήνη.
Η δύναμη της απόφασης είναι δική σου. «Μπορώ επειδή θέλω.»
Έτσι ξεκινάει το πρώτο βήμα και ακολουθεί το επόμενο.
Εσύ επιλέγεις τι σε κάνει να νιώθεις ευτυχία, ηρεμία και έχεις τη δύναμη να το πραγματοποιήσεις.
Τα βήματα σου αποκαλύπτονται με την βοήθεια της ανεπαίσθητης δύναμης της ΣΙΩΠΗΣ.
Με την Σιωπή για οδηγό θα ανακαλύψεις την σχέση του υλικού με το πνευματικό επίπεδο. Αυτό θα σε γεμίσει ενέργεια.

Περιλαμβάνονται:

• Ασκήσεις για τις αρθρώσεις και τους αδένες
• Ασάνες Χάθα γιόγκα,
• Ασκήσεις Ζωτικής Ενέργειας μέσω της αναπνοής που ενώνουν την αρσενική με την θηλυκή ποιότητα για να λειτουργούμε στο μέγιστο στην καθημερινή μας ζωή
• Καθιστό Διαλογισμό και διαλογισμό με περπάτημα.
• Διαλογισμό και Γιόγκα στη θάλασσα.
• Ελεύθερο κολύμπι.
• Βραδινό Διάλογο ενώ ο νους παραμένει σε σιωπή.

ΑΥΤΗ Η ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΥΝΙΣΤΑΤΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΤΟ TEACHER TRAINING PROGRAM OF THE HIMALAYAN TRADITION ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΓΙΟΓΚΑ 500 ΚΑΙ 200 ΩΡΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΟ 2024

Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Έγκαιρη συμμετοχή μέχρι 25 Σεπτεμβρίου, δωρεά 200€.
Μετά από αυτήν την ημερομηνία, δωρεά 220€.
Στο ποσό συμπεριλαμβάνεται η διαμονή ενός ατόμου σε κάθε δωμάτιο (εκτός αν πρόκειται για μέλη της ίδιας οικογένειας) και 3 γεύματα την ημέρα.
Με την δήλωση συμμετοχής θα λάβετε σχετικό email με περισσότερες λεπτομέρειες.

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@himalayanyoga.gr
210 8670424 | 210 8661553 | 6937122768 (Αθηνά Παπαδοπούλου)

Βασικές πρακτικές Yoga της Παράδοσης των Ιμαλαΐων | Himalayan Yoga Meditation of Hellas


Αγαπάς την ευεξία και την Yoga;

Θέλεις να γίνεις δάσκαλος της Himalayan Yoga Tradition-teacher training program (hyt-ttp) με πιστοποίηση από την AHYMSIN μαζί με την Himalayan International Institute of Yoga Science and Philosophy (Kanpur) και την Dhyana Mandiram Trust και hyt-ttp;

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σου ανακοινώσουμε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα ετοιμάσαμε ένα εκπληκτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Η AHYMSIN (Association of Himalayan Yoga Meditation Societies INternational, η Διεθνής Ένωση Εταιρειών Διαλογισμού της Γιόγκα των Ιμαλαΐων) που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ‘Himalayan Yoga Meditation of Hellas’ εγκαινιάζει ένα Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα, “Himalayan Yoga Tradition-Teacher Training Program” (hyt-ttp) με ένα Εισαγωγικό Εργαστήρι Γνωριμίας με θέμα:

«Βασικές πρακτικές Yoga της Παράδοσης των Ιμαλαΐων» με παρουσία ή διαδικτυακά, στο Κέντρο μας*.

Η Παράδοση του Διαλογισμού της Γιόγκα των Ιμαλαΐων συνδυάζει τη σοφία των Σούτρα της Γιόγκα του Patanjali, τη φιλοσοφία και τις Ταντρικές πρακτικές, καθώς και τις ειδικές προφορικές οδηγίες και μυητικές εμπειρίες, που μεταδόθηκαν από μια μακρά σειρά σοφών και Διδασκάλων της Γιόγκα, των οποίων τα ονόματα είναι ή δεν είναι γνωστά.

Η Παράδοση δεν είναι διανοητικός συνδυασμός τριών άσχετων στοιχείων, αλλά ένα ενοποιημένο σύστημα του οποίου όλα τα μέρη είναι άρρηκτα συνδεδεμένα.

Αυτό το πρακτικό εργαστήριο θα διερευνήσει τις θεμελιώδεις πρακτικές και τις υποστηρικτικές διδασκαλίες της Παράδοσης της Γιόγκα των Ιμαλαΐων, όπως αυτές έχουν αναπτυχθεί από τον Swami Rama των Ιμαλαΐων και τον Swami Veda Bharati.

Αν θέλεις να εμπλουτίσεις τις γνώσεις σου, να βαθύνεις την σύνδεση με τον εαυτό σου, να εξερευνήσεις τις ευεργετικές επιδράσεις της Yoga στο σώμα και τον νου σου αλλά και να βοηθάς άλλους ανθρώπους να το καταφέρουν, σε περιμένουμε!

Την Παρασκευή 11 Αυγούστου, από 17.30 έως 19.30 θα γίνει εισαγωγή από τον Swami Ritavan Bharati και το Σαββατοκύριακο 12&13 Αυγούστου, από 10.00 έως 13.00 θα συνεχίσουμε με τον Pandit Priyadarshan (Pierre Lefebvre).

Η μοναδική πρακτική Himalayan Yoga βασίζεται σε αρχαίες τεχνικές που ξεκινούν από τα σπήλαια των Ιμαλαΐων και επικεντρώνεται στην εξισορρόπηση του σώματος και του πνεύματος!

Στο Εργαστήριο αυτό, θα έχεις την ευκαιρία να εξερευνήσεις τις βαθύτερες πτυχές και να εμβαθύνεις στις γνώσεις και την πρακτική σου. Οι εμπειρογνώμονες δάσκαλοί θα σε καθοδηγήσουν μέσω διαφόρων μαθημάτων, μελετών περιπτώσεων και συζητήσεων που θα εμπλουτίσουν την κατανόησή σου.

Έχοντας συμμετάσχει σε αυτό το Εργαστήριο:

# Θα γνωρίσεις περισσότερο τη Himalayan Yoga και θα αποφασίσεις αν θα συνεχίσεις την εκπαίδευσή σου μέχρι την πιστοποίηση του επιπέδου 200 ωρών, και στη συνέχεια μέχρι την πιστοποίηση του επιπέδου των 500 ωρών. (Περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν κατα τη διάρκεια του Σεμιναρίου)
# Θα διερευνήσεις τη στάση σου
# Θα παρατηρήσεις και θα ακολουθήσεις την αναπνοή σου
# Θα μάθεις πως να ηρεμήσεις τον νου για εσωτερική γαλήνη
# Θα γνωρίσεις καλύτερα τον εσωτερικό σου εαυτό
# Θα αναπτύξεις την αυτογνωσία σου
# Θα αναπτύξεις την ευελιξία, την δύναμη και την ισορροπία του σώματός σου.
# Θα μειώσεις το άγχος και το στρες σου.
# Θα βελτιώσεις την συγκέντρωσή σου
Μην χάσεις αυτή την ευκαιρία να βρεθείς κοντά με τους Δασκάλους που θα βρίσκονται στην Ελλάδα για να εγκαινιάσουν, εκτός από το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Δασκάλων Γιόγκα, και την Διεθνή Κατασκήνωση για Οικογένειες που οργανώνει στην Ελλάδα η AHYMSIN, στον κατασκηνωτικό χώρο του Αγίου Ανδρέα, Νέα Μάκρη, από 3-10 Αυγούστου.

Διοργανωτής:
Σοφία Φώτεινα – Χατζηκοκόλη
Καφέ σχολείο – Himalayan Yoga Meditation of Hellas

Ημερομηνίες & Ώρες Διεξαγωγής:
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2023 | 17:30-19:30
Σάββατο 12 και Κυριακή 13 Αυγούστου 2023 | 10:00-13:00
Το Σεμινάριο θα γίνει στα Αγγλικά με άμεση μετάφραση στα Ελληνικά.

Τόπος Διεξαγωγής: Online στην πλατφόρμα Zoom ή με φυσική παρουσία στο Himalayan Yoga Meditation of Hellas Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι, 15234, Αθήνα (κοντά στο μετρό Αγ. Παρασκευής)

Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ
(με την εγγραφή σας θα σας δοθεί ο αριθμός λογαριασμού για την κατάθεσή σας και ο σύνδεσμος zoom, αν χρειάζεται).

Πληροφορίες & Δηλώσεις Συμμετοχής:
info@himalayanyoga.gr
210 8670424 | 210 8661553 | 6937122768 (Σοφία Φώτεινα)
Εργαστήριο Hatha Yoga και Φιλοσοφίας της Hatha Yoga, σύμφωνα με τις αυθεντικές διδαχές της Παράδοσης της Himalayan Yoga.
από τον Pandit Priyadarshan (Pierre Lefebvre)
Η Pranayama (άσκηση της ζωτικής ενέργειας μέσω της αναπνοής) είναι ένα κεντρικό θέμα της παραδοσιακής Hatha Yoga. H άσκηση για να διευρύνουμε και να ελέγξουμε την Pranayama, ενεργοποιεί, καθαρίζει, χαλαρώνει και μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε (να πάμε στο κέντρο μας), να βελτιώνουμε την ικανότητά μας να παίρνουμε αποφάσεις, να αντιμετωπίζουμε όλα τα γεγονότα της ζωής με ηρεμία, να αφήνουμε τους φόβους να φεύγουν και να βοηθάμε τους ανθρώπους γύρω μας.
Σε αυτό το Εργαστήριο ο Pandit Priyadarshana (Pierre Lefebvre) θα παρουσιάσει τις ουσιαστικές πτυχές των ασκήσεων της αναπνοής και της ζωτικής ενέργειας που περιλαμβάνουν τη βάση αλλά και την διαδοχή των ασκήσεων καθώς και τις αντενδείξεις, όπως διδάσκονται στην Παράδοση της Γιόγκα των Ιμαλαΐων.

Βιογραφικό Pandit Priyadarshana (Pierre Lefebvre)

Γεννημένος στον Καναδά, ο Pierre ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κλασική κιθάρα, επιπέδου Master’s, στο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ (UdeM). Παράλληλα με τις κλασικές του σπουδές, εκπαιδεύτηκε στην κλασική μουσική του Μπαλί και της Βορείου Ινδίας.

Το πάθος του για τη Γιόγκα οδήγησε τον Pierre στην Ινδία όπου συνδέθηκε με το Dhyana Gurukulam στο Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama (SRSG), το 2005. Έχει σπουδάσει στο SRSG με τον Swami Veda Bharati και πολλούς άλλους μεγάλους δασκάλους της παράδοσης της Himalayan Yoga για πάνω από δώδεκα χρόνια. Στη διάρκεια των σπουδών του στην Ινδία, εμβάθυνε τη γνώση του γύρω από τις πρακτικές των διαφορετικών όψεων της Γιόγκα, τις στάσεις, τις πρακτικές αναπνοής, την χαλάρωση, το διαλογισμό, τη φιλοσοφία και τα Σανσκριτικά.

Ο Pierre υπηρετεί την αποστολή του Swami Veda Bharati, AHYMSIN, και του SRSG με ποικίλους τρόπους στο πέρασμα των χρόνων. Υπηρέτησε ως Διευθυντής της παράδοσης της Himalayan Yoga του προγράμματος Εκπαίδευσης Δασκάλων (HYT-TTP) από τη δημιουργία του AHYMSIN το 2007 και συνεχίζει να υπηρετεί το HYT-TTP και σήμερα. Είναι εν ενεργεία μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του AHYMSIN. Ο Swami Veda του απένειμε τίτλο ‘Pandit’ το 2014, ονομάζοντάς τον "Priyadarshan".

Διδάσκει διάφορες τεχνικές Γιόγκα στην Βόρεια και Νότια Αμερική, Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Ο Pandit Priyadarshan επιθυμεί να μεταφέρει το πάθος του για τη Γιόγκα μέσω του πολύ προσωπικού στυλ διδασκαλίας που ανέπτυξε μέσα από την εμπειρία των σπουδών του στην Ινδία. Η προσέγγισή του είναι πολύ ζεστή και εξατομικευμένη, με ιδιαίτερη προσοχή στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά. Ελπίζει να μπορέσουν όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να βιώσουν τα πολλαπλά οφέλη της Γιόγκα.

Ο Pierre είναι πιστοποιημένος ως Yoga Acharya από την Ομοσπονδία Federation Francophone de Yoga και κατέχει την αναγνώριση ERYT-500 από την Yoga Alliance.

Δηλώσεις συμμετοχής στα 210 8670424 και 6937122768 ή info@himalayanyoga.gr
Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ (έγκαιρη εγγραφή έως 20 Νοεμβρίου 2022, 100 ευρώ)
Με την εγγραφή θα σας δοθεί το zoom link.


Η Pranayama (διαδικτυακό σεμινάριο) όπως διδάσκεται στην Παράδοση της Γιόγκα των Ιμαλαΐων
από τον Pandit Priyadarshan (Pierre Lefebvre)
Η Pranayama (άσκηση της ζωτικής ενέργειας μέσω της αναπνοής) είναι ένα κεντρικό θέμα της παραδοσιακής Hatha Yoga. H άσκηση για να διευρύνουμε και να ελέγξουμε την Pranayama, ενεργοποιεί, καθαρίζει, χαλαρώνει και μας βοηθά να συγκεντρωνόμαστε (να πάμε στο κέντρο μας), να βελτιώνουμε την ικανότητά μας να παίρνουμε αποφάσεις, να αντιμετωπίζουμε όλα τα γεγονότα της ζωής με ηρεμία, να αφήνουμε τους φόβους να φεύγουν και να βοηθάμε τους ανθρώπους γύρω μας.
Σε αυτό το Εργαστήριο ο Pandit Priyadarshana (Pierre Lefebvre) θα παρουσιάσει τις ουσιαστικές πτυχές των ασκήσεων της αναπνοής και της ζωτικής ενέργειας που περιλαμβάνουν τη βάση αλλά και την διαδοχή των ασκήσεων καθώς και τις αντενδείξεις, όπως διδάσκονται στην Παράδοση της Γιόγκα των Ιμαλαΐων.

Το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Δεκεμβρίου 2022
Ώρα: 10.00-14.00 και 15.00-18.00

Δηλώσεις συμμετοχής στα 210 8670424 και 6937122768 ή info@himalayanyoga.gr
Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ (έγκαιρη εγγραφή έως 20 Νοεμβρίου 2022, 100 ευρώ)
Με την εγγραφή θα σας δοθεί το zoom link.

ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
* 11 Σεπτεμβρίου 2022

Γιορτή “Καλωσόρισμα για Καλή Χρονιά”. Συνάντηση παλιών και νέων μελών, συζήτηση με θέμα “ Πώς να νιώθουμε και να είμαστε μαζί, ακόμα και με διαφορετικές απόψεις”.
Την ημέρα αυτή όλα τα βιβλία των εκδόσεων “Καφέ Σχολειό” θα διατίθενται με έκπτωση 20%.
Ενημερώστε μας ποιά ώρα επιλέγετε να είστε μαζί μας: 10.30-12.00 διαδικτυακά, 11.30-13.30, 17.00-19.00 και 19.30-21.30 με παρουσία.

* 15-20 Σεπτεμβρίου 2022

Σεμινάριο Intensive Silence Retreat “From Mind to Consciousness” στην Himalayan Yoga της Ολλανδίας από τους Pierre Lefebvre ( Pandit Priyadarsan), Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη, Uta Bisseswar.

* 01-02 Οκτωβρίου 2022

Ο Σύλλογος Γιόγκα Ελλάδος μας προσκαλεί στο 8ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Γιόγκα στο χώρο τέχνης Art 63, Γ’ Σεπτεμβρίου 63 από τις 12.00-21.00. Σκοπός αυτής της δράσης είναι η γνωριμία του κοινού με τη φιλοσοφία, τις πρακτικές και τις αρχές της γιόγκα.
Το 8ο Φεστιβάλ Γιόγκα αφιερώνεται στην καταπολέμηση της βίας ελπίζοντας πως μέσα από την εξάπλωση των πρακτικών γιόγκα, η αξία της “μη βίας” θα καλλιεργηθεί σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο προς όφελος ολόκληρου του πλανήτη. Ο λόγος της αφιέρωσης είναι διπλός: αρχικά, η επαίτιος της γέννησης του Μαχάτμα Γκάντι (2 Οκτωβρίου) του οποίου το όνομα συνδέθηκε με τη “μη βία”.
Ο δεύτερος λόγος είναι ότι τα φαινόμενα της βίας συνεχώς πολλαπλασιάζονται και γίνονται πιο καταστροφικά.

Το πρόγραμμα θα αναρτηθεί στο facebook στις 15 Σεπτεμβρίου.

* 19-23 Ιανουαρίου 2023

Silence Retreat για την Παγκόσμια Ημέρα Σιωπής (Mauna Amavasya) από την Himalayan Yoga της Ολλανδίας από τις Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη και την Uta Bisseswar.

* 11-26 Φεβρουαρίου 2023

Sangha -μεγάλη συνάντηση- των δασκάλων και Swami της Himalayan Yoga στο Rishikesh, Ινδία.

Η Φιλοσοφία της Καθημερινής Ζωής από την Bhagavad Gita
Διαδικτυακό Εργαστήριο για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Μέρα της Γιόγκα, στις 21 Ιουνίου 2021 από τις 16.00-18.00
Από τον John Sellinger της Himalayan Yoga Tradition
Η Bhagavad Gita είναι ένα από τα πιο φημισμένα και σημαντικά κείμενα της Ινδικής φιλοσοφίας. Στους στίχους της μπορεί να βρει κανείς κάθε πτυχή της της Φιλοσοφίας της Γιόγκα, σε μια πολύ σύντομη, ουσιαστική και κατασταλαγμένη μορφή.

Σε αυτήν τη συνάντηση, θα περιγραφούν και θα συζητηθούν οι βασικές έννοιες της πνευματικής άσκησης μέσα στην καθημερινή ζωή και στη ζωή της οικογένειας. Προτεινόμενη Δωρεά: 25 ευρώ. Σας ενημερώνουμε ότι οι δωρεές σας θα διατεθούν στο Swami Rama Sadhaka Grama άσραμ, στο Ρίσικες της Ινδίας, που έχει παραμείνει κλειστό εδώ και παραπάνω από έναν χρόνο και είναι η πηγή της σοφίας της Παράδοσης του Διαλογισμού της Γιόγκα των Ιμαλαΐων.

Join Zoom Meeting
https://us02web.zoom.us/j/88509136417?pwd=ZE9BbE91UExReG1xRjVWVGVoOWxCUT09

Meeting ID: 885 0913 6417

Όταν δηλώσετε τη συμμετοχή σας, παρακαλούμε να μας ζητήσετε τον αριθμό λογαριασμού μας αν επιθυμείτε να αποστείλετε δωρεά και τον κωδικό zoom.

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία.
Σοφία Φώτεινα: +30 210 8670424, 6937122768

Όταν αυτή η ζωή τελειώνει, το Μυστήριο της Αγάπης ξεκινά - Ζώντας με σκοπό, πεθαίνοντας με χάρη
Διαδικτυακό Εργαστήριο από την Swami Radha Bharati της Παράδοσης των Ιμαλαΐων, Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Μαΐου 2021, από 14.00-20.00
Ο Swami Rama πίστευε ότι στάλθηκε σε αυτόν τον κόσμο για να διδάξει την αγάπη (LoveWhispers 39). Η ζωή του ήταν μια παρουσία ανιδιοτελούς υπηρεσίας και αγάπης για όλους. Η αγάπη, έλεγε, είναι ζώσα δύναμη του σύμπαντος. Τίποτα δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς αγάπη, γι’ αυτό Ζωή είναι Αγάπη (LoveWhispers 28). Αυτό το μυστήριο αποκαλύπτεται μόνο σε αυτούς που πραγματικά μαθαίνουν να αγαπούν τους άλλους και κάνουν την αγάπη σκοπό ζωής (The Ancient Traveler 85).

Και οι δύο, ο Swami Rama και ο Swami Veda έγραψαν και έδωσαν εκτενείς διαλέξεις πάνω στο πώς να εφαρμόζονται οι διδασκαλίες της αγάπης, στην καθημερινή ζωή. Σε αυτό το Εργαστήριο θα επικεντρωθούμε στο πώς να ζούμε με σκοπό, με την αγάπη σαν στόχο ζωής και επίσης, πώς αυτή η προσπάθεια μας προετοιμάζει για το τέλος της ζωής. Διερευνώνται διάφορα πρακτικά ερωτήματα: Πώς να ασκούμε την αγάπη; Ποια είναι τα εμπόδια στο μονοπάτι της αγάπης; Ποιες είναι οι καρμικές επιπτώσεις; Ποιες είναι οι πρωτογενείς μέθοδοι και τα μέσα για να πετύχουμε τον στόχο μας;

Αυτό το Εργαστήριο θα συμπεριλάβει διαλέξεις από την Swami Radha, μερικά αποσπάσματα κειμένων για στοχασμό και προβληματισμό, καθώς και συζήτηση ιδεών και ερωτήσεων. Το Εργαστήριο βασίζεται στις διαλέξεις και τα βιβλία του Swami Rama και του Swami Veda Bharati, ιδιαίτερα στα τρία βιβλία του Swami Rama-- Sacred Journey: Living Purposefully, Dying Gracefully, Love Whispers και The Ancient Traveler: Writings on Love—και ένα βιβλίο του Dr. Usharbudh Arya (Swami Veda Bharati), Meditation and the Art of Dying.

# Το Εργαστήριο θα δοθεί στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται άμεσα στα Ελληνικά.
# Απευθύνεται σε ενήλικες, ιδιαίτερα δε σε δασκάλους.
# Μεταξύ των διαλέξεων θα γίνονται πρακτικές χαλάρωσης για την yoga nidra, γι’ αυτό θα χρειαστείτε ένα χαλάκι της γιόγκα, ένα σκληρό μαξιλάρι και μια κουβέρτα λινή.
# Προτεινόμενη Δωρεά: 100 ευρώ (με την δήλωση συμμετοχής ζητείστε μας τον αριθμό λογ/μού για την κατάθεσή σας). Δηλώσεις κατά προτίμηση έως 30 Απριλίου 2021. Στη συνέχεια θα σας σταλεί και ο κωδικός σύνδεσης zoom.
Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία

Η Swami Radha Bharati: είναι μαθήτρια του Swami Rama των Ιμαλαΐων από το 1970 και μυήθηκε από τον Swami Veda Bharati το 2007. Σήμερα υπηρετεί σαν Ακαδημαϊκή Διευθύντρια του Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama στο Rishikesh, στην Ινδία. H Swami Radha ορίστηκε να δίνει μύηση σε μάντρα και υπηρετεί το AHYMSIN Adhyatma Samiti, ή την Πνευματική Επιτροπή.
Έχει ΜΑ στην Συγκριτική Φιλοσοφία και στις Δημόσιες Σχέσεις από το Humphrey Institute. Ήταν Λέκτορας της Φιλοσοφίας και Ηθικής στο Πανεπιστήμιο της Χαβάη και σε άλλα κολλέγια και εργάστηκε στην Ανάπτυξη Πολιτικής στην κυβέρνηση της Πολιτείας της Μινεσότα. Σήμερα διδάσκει διεθνώς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και την Ασία

Yoga and Family Life
The dual purpose of life, as taught in the ancient tradition of yoga, is the experience and enjoyment of the limited manifest reality; and the realization of the infinite in moksha (spiritual liberation). Family serves as a core foundation of both of these purposes and is the first experience, as well as the training ground, of relationships. The roles we play in the family (spouse, parents, children, siblings, grandparents and grandchildren, etc) then become foundational elements of our personality.

This workshop is offered to all who are interested in gaining and exchanging inspiration in the spiritual purpose of family life as taught by the Himalayan Yoga Tradition as taught by Swami Rama and Swami Veda Bharati.

Dates: Five consecutive Saturday workshops, beginning on the 6th of February and concluding on the 6th of March 2021.

Time: All workshops consisting of two hours of both lecture and group discussion, from 3:30 PM to 5:30 PM New Delhi time.

Medium: All sessions will be run online via Zoom. Persons from all countries are invited to join.

As our Master Swami Veda Bharati would often remind us that it is not possible to put a price on the teachings received, there is no course fee for this course. Loving donations from the heart may be offered and will support the ashram during the pandemic.

Programme Outline: Session 1: The Spiritual Purpose of Family – From ancient traditions into the modern day. (Practicum of diaphragmatic breath).

Session 2: Education and Parenting for Peace – Raising children to be healthy, joyful and courageous. (Practicum of nadi shodhanam pranayama).

Session 3: Family as a Pool of Shared Karma – Samskaras (sacraments or sacred rites) of children and parents, ideas of discipline, cooperation and conflict-resolution.

Session 4: Family as the Means for Both Worldly Joy and Spiritual Liberation – Refining the married relationship, material life and spiritual sadhana.

Session 5: Questions and answers, open group discussion and expansion on points of interest.

Teachers:

Sofia Foteina has been studying in SRSG since 2010 the Teacher Training Program and continues to be a student learning from the experienced teachers of the Himalayan Tradition. Today she is a yoga instructor for adults and children (RYT 600 from the TTP of the Himalayan Tradition, accredited by Yoga Alliance and CYAI (Council of Yoga Accreditation International).

She studied the Montessori Method at St. Nicholas Training Centre in London and then founded, coordinated and taught at the Kindergarten “Our School” that functioned according to the Montessori Method for 8 years in Athens, Greece, during which she also helped primary school children with so called “learning difficulties”. Then, as she understood that the parents are the greatest teachers for their children, she created a “Parents’ School”, being qualified as a family psychotherapist.

She taught in France, Italy and India (SRSG)

Today she coordinates the non-profit organism “Himalayan Yoga Meditation of Hellas”, translates and publishes Swami Veda Bharati’s books. Also teaches, at a kindergarten school and a primary school, “Relationships”, for teachers, parents and children.

John Sellinger has been involved in yoga since early childhood, having practiced first under the guidance of his parents. While travelling the world continuously with his family from the age of one-year, yoga meditation and philosophy became a unifying force for them. In his late teens, he began serious and regular practice of meditation, which had a great impact on his life as a student in the medical field.

From 2010 until recently, he lived in Rishikesh, India, in the ashram of his family’s spiritual guide, Swami Veda Bharati. During this time, he had the privilege of practicing under the guidance of many renowned teachers, with a focus on meditation and silence. He began teaching early on in India and continues to share practices and philosophy of the Himalayan Tradition with students in many countries.

John serves as an editor in Himalayan Yoga Publications Trust, which publishes books on yoga meditation, philosophy and silence.

He now lives with his wife and baby son and spends much time with family in both Switzerland and Australia.

Συναισθηματικός Εξαγνισμός
14 και 15 Νοεμβρίου 2020, από 17:00-20:00 Με τον Δάσκαλο της Himalayan Yoga, Pandit Priyadarsan (Pierre Lefebvre)
Από τότε που ξεκίνησε ο χρόνος, η γιόγκα προσπάθησε να κατανοήσει τον νου και τη λειτουργία του. Σε αυτές τις συναντήσεις, θα αναλύσουμε και θα κατανοήσουμε τις λειτουργίες του νου, ώστε να μπορέσουμε να μάθουμε να τον θέτουμε υπό έλεγχο, όπως αναφέρεται στη δεύτερη σούτρα του Patanjali των κειμένων της Yoga Sutra: "Η γιόγκα είναι ο έλεγχος του μετασχηματισμού του νοητικού πεδίου". Μέσα από αυτό, θα παρουσιάσουμε τις δοκιμασμένες από το χρόνο μεθόδους για να βοηθήσουμε να φέρουμε ευχαρίστηση στον νου και να πραγματοποιήσουμε συναισθηματικό εξαγνισμό. Αυτά αναπτύχθηκαν από την επιστήμη της γιόγκα και μεταβιβάστηκαν στην παράδοση των Ιμαλαΐων από τον Swami Rama των Ιμαλαΐων και τον Swami Veda Bharati. Ακολουθούν ασκήσεις αναπνοής.

Θα γίνεται άμεση μετάφραση στα Ελληνικά.
Προτεινόμενη Δωρεά: 45 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής: 210 8670424, 6937122768 και: info@himalayanyoga.gr

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗΣ
Η χαρά και η ευτυχία εξαρτώνται από ΕΜΕΝΑ.
30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2020 από Παρασκευή 17.30 έως Κυριακή 17.30
στο Προσκοπικό Κέντρο Αγίου Ανδρέα, Δήμος Μαραθώνα, Αττική.


Ο Κώστας Φωτεινός έλεγε, ένα χρέος έχουμε στη ζωή μας, να είμαστε ευτυχισμένοι. Είμαστε; Ή μήπως αφήσαμε την ευτυχία μας κάπου στα παιδικά μας χρόνια; Και οι μεγάλοι δάσκαλοι της Γιόγκα, ο Swami Rama και ο Swami Veda Bharati μας θυμίζουν συνεχώς ότι η χαρά και η ευτυχία δεν εξαρτώνται από τα γεγονότα και τις συνθήκες της ζωής, αλλά μόνο από μας, από τον τρόπο που σκεφτόμαστε.

Ίσως, αν το θελήσουμε με όλη τη δύναμη της ψυχής μας, να καταφέρουμε να μην μας ταράζουν πια τα όποια γεγονότα προβλέπει η ζωή του καθενός μας. Η Σιωπή θα αρχίσει να μας αποκαλύπτει όλα μυστικά της, όχι μόνο σε σχέση με την ψυχική μας διάθεση αλλά επίσης, τροφοδοτώντας μας με ενέργεια και δυναμώνοντας το μεταβολισμό και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Στη διάρκεια αυτών των ημερών, θα κάνουμε Χάθα γιόγκα, Ασκήσεις Ζωτικής Ενέργειας μέσω Αναπνοής, Διαλογισμό καθιστό και με περπάτημα, Διαλογισμό και Γιόγκα στη θάλασσα, ελεύθερο κολύμπι, όλα αυτά σε σιωπή. Μοναδικές εμπειρίες! Θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα – Χατζηκοκόλη

Προτεινόμενη Δωρεά: 170 ευρώ/άτομο (Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η διαμονή σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο με μπάνιο, τρία χορτοφαγικά γεύματα την ημέρα και η χρήση κλειστού συνεδριακού χώρου). ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΩΜΑΤΙΟ ΘΑ ΜΕΝΕΙ 1 ΑΤΟΜΟ, ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΟΥΣ Η ΦΙΛΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ

Αυτό το ποσό ισχύει αν δηλώσετε μέχρι 15/10, ή 190 ευρώ αν δηλώσετε από 16 έως 25/10/2020.

Τα χρήματα θα επιστραφούν στο ακέραιο αν ακυρώσουμε εμείς το σεμινάριο.
Με την δήλωση συμμετοχής, θα σας στείλουμε τον λογαριασμό κατάθεσης, το πρόγραμμα, την ενημέρωση για το τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας και για την μετακίνησή σας.

Μοναδικές εκδηλώσεις και σεμινάρια στην Αθήνα
* Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020
10:00-11:00 ανοιχτό Εργαστήριο Γιόγκα για παιδιά Δημοτικού,
ελεύθερη είσοδος

17.00-18.00 ανοιχτό Εργαστήριο Γιόγκα για παιδιά 3-5 με γονείς,
ελεύθερη είσοδος

* Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020
18:15 - 19:45 ανοιχτό Εργαστήριο Γιόγκα Α’,
ελεύθερη είσοδος

20:00 - 21:30 ανοιχτό Εργαστήριο Γιόγκα Β΄,
ελεύθερη είσοδος

* 30, 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2020
(από Παρασκευή 18:00 έως Κυριακή 17:00). Τριήμερο Σεμινάριο Διαλογισμού και Σιωπής από την Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη (στο Κατασκηνωτικό Κέντρο Προσκόπων στον Άγ. Ανδρέα).
Προτεινόμενη Δωρεά : 150 ευρώ, με διαμονή και διατροφή, αν δηλώστε μέχρι 15 Οκτωβρίου ή 170 ευρώ αν δηλώσετε από τις 16 έως 25 Οκτωβρίου

* Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2020
18:00-20:00 Ινδική Μαγειρική από την Mina Bhatt
Προτεινόμενη Δωρεά 25 ευρώ

20:00-21:30 Sangha (συνάντηση γνωριμίας με τον Δάσκαλο και ελαφρύ δείπνο), από τον Pandit Priyadarsan (Pierre Lefebvre) της Himalayan Yoga Tradition
Ελεύθερη Είσοδος, δωρεά δεκτή

* Παρασκευή 16 Οκτωβρίου
18:00-20:00 και Σαββατοκύριακο 17 και 18 Οκτωβρίου 2020 10:00 - 17:00 Σεμινάριο από τον Pandit Priyadarsan: Ή Hatha Yoga, Pranayama και η φιλοσοφία τους σύμφωνα με την Παράδοση των Ιμαλάιων.
Προτεινόμενη Δωρεά: 130 ευρώ, με φαγητό και σνακ.

* Πέμπτη 6 Μαΐου 2021
18:00-20:00 Συνάντηση με την Swami Ma Radha, Παρουσίαση του Σεμιναρίου της, με ελαφρύ δείπνο
Είσοδος Ελεύθερη, δεκτή δωρεά.

* Σαββατοκύριακο 08-09 Μαΐου 2021
10:00 - 17:00 Σεμινάριο με θέμα: «Ζώντας με σκοπό, πεθαίνοντας με χάρη» από την Swami Ma Radha Bharati.
Προτεινόμενη Δωρεά 130 ευρώ, με φαγητό.

* Κυριακή 20 Ιουνίου 2021
Karma Yoga
(θα ενημερωθείτε για την ώρα και το τόπο)

* Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021
20:00-21:30 Παγκόσμια Ημέρα Γιόγκα (εργαστήριο γιόγκα ενηλίκων και παιδιών στο χώρο μας)
Ελεύθερη Συμμετοχή

* Πέμπτη 22-Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021
«AHYMSIN Himalayan Family Yoga Summer Camp για γονείς και παιδιά»
(θα ενημερωθείτε για τις λεπτομέρειες )

Μήνυμα από τον Swami Ritavan Bharati
Ετήσιο Φεστιβάλ του Πνεύματος 2020
Περίοδος 40 ημερών Πνευματικής Ανανέωσης:
27/5/20 μέχρι την Πανσέληνο του Guru Purnima, η οποία φέτος είναι στις 5/5/20.


Μας υπενθυμίζεται ότι από τότε που ξεκίνησε αυτή η ετήσια εκδήλωση το 1983, έχουμε συγκεντρώσει αφθονία πλούτου για κάθε όμορφη σκέψη που αξίζει να σωθεί. Έχουμε σώσει έναν μικρό θησαυρό ενισχύοντας τους θησαυρούς μη βίαιων, όμορφων και ωφέλιμων συναισθημάτων. Κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, μας υπενθυμίζεται να ανανεώσουμε το πνευματικό επίκεντρο της ζωής μας. Και με τις προκλήσεις που έχουμε όλοι μέσω της πανδημίας Covid-19, είναι ύψιστης σημασίας να καλλιεργήσουμε ξανά το έδαφος του νου για να γίνουμε γενναιόδωροι με καρπούς της καλοσύνης και της συμπόνιας για όλους. Αυτό που κάναμε μαζί ως sangha και kalyana-mitras τα τελευταία χρόνια έχει αφυπνίσει τις μεταμορφωτικές ενέργειες του συναισθηματικού καθαρισμού και της καθαρής πνευματικότητας για να μας θυμίσουν το στόχο και τον σκοπό της ζωής μας.

Πρώτον, είναι ο καθαρισμός του τρόπου ζωής μας: σκέψεις, συναισθήματα, στάσεις και πώς επηρεάζουν τις πράξεις μας στη σκέψη, τον λόγο και την πράξη. Καθαρισμός σημαίνει να ομορφύνουμε, να κάνουμε το μυαλό ένα όμορφο, απαλό και αγαπημένο μέρος, ένα αρμονικό, ήσυχο μέρος. Ένας τόπος απομόνωσης στην απλότητα, την ταπεινότητα και την αλήθεια. Και κατ΄ αυτόν τον τρόπο, να ασκηθούμε διαλέγοντας εσκεμμένα όμορφα συναισθήματα για τον εαυτό μας και καλλιεργώντας τα, να εμπλουτίσουμε έτσι τον εαυτό μας και τους γύρω μας.

Και δεύτερον, εξασκούμε την καθαρή πνευματικότητα στο διαλογισμό, το mantra-japa και το ajapa-japa. Για την εξάσκηση του japa, θα πρότεινα και πάλι 125.000 επαναλήψεις του δικού σας μάντρα ή να το συνδυάζατε με ένα ειδικό μάντρα όπως το Saumya, το Gayatri ή το Maha-Mrityunjaya. Όσοι θέλουν να το κάνουν λίγο πιο εντατικά δεν χρειάζεται να περιοριστούν στην περίοδο των 40 ημερών. Μπορούν να ολοκληρώσουν την πρακτική σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. (Ανατρέξτε στις Οδηγίες 40 ημερών παρακάτω.)

Διατηρήστε τη συνήθεια του ίδιου τόπου, την ίδια ώρα για αυτές τις 40 ημέρες, και, όταν κάθεστε για την πρακτική ξεκινήστε με μερικές απαγγελίες (3-11-21) του Gayatri (ή εκτεταμένου Gayatri) στην αρχή και στο τέλος των καθημερινών διαλογισμών σας. Επίσης, αυξήστε τις απαγγελίες του Saumya μάντρα και συμπεριλάβετέ τις στην καθημερινή σας απαγγελία japa. Αυτά είναι τα βασικά του japa, μαζί με πρακτικές από προηγούμενα χρόνια που μπορείτε, επίσης, να υιοθετήσετε.

Για φέτος, ας επιστρέψουμε σε δύο θέματα για τα οποία έχουμε μιλήσει στο παρελθόν. Πρώτον, στην αρχή της Vasudeva. (Ανατρέξτε στο άρθρο: Vasudeva-Τορόντο-2004 ). Και δεύτερο, στην Sthita-Prajna, το θέμα της Σταθερής Σοφίας που δόθηκε από τον Κρίσνα στην Bhagavad Gita II: 54-72. Αυτό το πνευματικό φεστιβάλ είναι μια πρόσκληση για να συνεχίσουμε να ζούμε την αρχή της vasudeva, την αρχή του εσωτερικού-κατοίκου, του πνεύματος που κατοικεί στο εσωτερικό μας, της συνειδητής δύναμης που κατοικεί μέσα μας, και τη σταθερή σοφία ενός sadhaka (πνευματικού αναζητητή) που έχει ωριμάσει στις πρακτικές του καθαρισμού και διαλογισμού. (Ανατρέξτε στο φυλλάδιο: Stita-Prajna ).

Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μια παραφρασμένη φράση και να επισημάνω αυτό που ο Swami Veda μοιράστηκε προηγουμένως σε αυτό το θέμα:

«Όλα αυτά τα χρόνια, έχουμε προετοιμάσει, ενθαρρύνει και εφαρμόσει αυτό το βήμα. Και ποιο είναι αυτό το βήμα; - το πρώτο-πρώτο βήμα στη γιόγκα, το πρώτο είναι οι yamas, οι εσωτερικές πνευματικές πειθαρχίες. Και το πρώτο από τα πέντε yamas είναι η ahimsa , ή μη βία. Επιστρέφουμε σε αυτήν την αρχή σαν ένα κεντρικό σημείο της ζωής μας. Όταν ζούμε σύμφωνα με την αρχή του εσωτερικού κατοίκου, γνωρίζουμε ότι το πνεύμα σε όλα τα όντα είναι Ένα και ζούμε με ένα πνευματικό κέντρο στη ζωή μας.

Πρέπει να ζούμε σύμφωνα με αυτό στις σχέσεις μας με όλα τα όντα. Όχι στην οικολογία της διάσωσης της βιοποικιλότητας της γης για το εμπορικό όφελος των ανθρώπων, αλλά για την ευημερία, την ενότητα και την αρμονία όλης της ζωής. Γιατί αυτό? Είναι επειδή ξέρουμε ότι ζούμε με φόβο. Είμαστε συγκλονισμένοι με φόβο ανά πάσα στιγμή στη ζωή μας. Οι Yoga Sutras ορίζουν τον φόβο ως βία. Δεν είναι ο φόβος της βίας που διαπράττεται από άλλους προς εμάς. Είναι η αναγνώριση της βίας μέσα μας: Ξέρω μέσα μου ότι έχω πληγώσει ζωντανά όντα, όχι μόνο τα ανθρώπινα όντα. Έχω πληγώσει ζωντανά όντα. Τους γνώρισα το θάνατο. Ζούμε μέσα σε αυτόν τον φόβο ανά πάσα στιγμή. Ενώ κοιμάστε, χιλιάδες ζωντανά όντα σκοτώνονται για να τα φάτε για πρωινό. Και ο στεναγμός που βγαίνει από αυτά τα ζωντανά όντα όταν αντιμετωπίζουν την εξαφάνιση είναι ο ίδιος φόβος που σε κάνει να τρέμεις με τη σκέψη του θανάτου και ο τρόπος με τον οποίο αυτή η ενστικτώδης παρόρμηση παραμένει τόσο κυρίαρχη στη ζωή σου. Οι φόβοι σου δημιουργούν απλώς μπλοκ και εμπόδια και σε χωρίζουν από το σύνολο. Ξεχνάτε ότι είστε μέρος αυτού του ίδιου υφάσματος που περιλαμβάνει όλη τη ζωή που ζει μαζί σε αρμονία σαν ένα πνεύμα.

Έτσι, για αυτές τις 40 ημέρες επεκτείνετε τη μη βία σας σε όλα τα ζωντανά όντα, και σύμφωνα με την ικανότητά σας, αποφύγετε να δέχεστε οτιδήποτε ως τροφή κάτι που έχει σκοτωθεί. Θυμηθείτε, δεν είναι μια πράξη συμπόνιας προς αυτά, είναι μια αναγνώριση της ενότητας του πνεύματος που κατοικεί εντός. Κάθε πράξη δολοφονίας είναι αυτοκτονία επειδή αυτός ο άλλος είναι επίσης και εγώ, ο Καθολικός Εαυτός. Παρακαλώ θυμηθείτε το αυτό. . Πειραματιστείτε με αυτό. Διαβάστε για άλλη μια φορά την αυτοβιογραφία του Μαχάτμα Γκάντι.

Το δεύτερο βήμα μαζί με αυτό είναι ότι κάθε σας θυμός είναι θυμός προς τον εαυτό σας. Η απογοήτευση για την έλλειψη αγάπης κάποιου είναι ο φόβος και ο φόβος προκαλεί θυμό. Όπου βρίσκετε δικαιολογίες ή δικαιολογία, αφήστε αυτό το συναίσθημα να ωριμάσει. Ας αρχίσουμε να εργαζόμαστε στην περιφέρεια και να μην λύσουμε όλα τα ηθικά διλήμματα τώρα. Ας κάνουμε ένα πείραμα στη ζωή για αυτές τις σαράντα ημέρες. Καλλιεργήστε γλυκά συναισθήματα, χαρούμενα και ευγενικά συναισθήματα. Και πάλι, δεν είναι πράξη συμπόνιας, ούτε καταστολή, είναι μια πράξη καλλιέργειας ενός όμορφου συναισθήματος. . Γιατί αν το πνεύμα που κατοικεί μέσα μας είναι ένα (με όλα), σε ποιον θυμώνω; Ρωτήστε τον εαυτό σας αυτήν την ερώτηση και αυτό θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε την έντονη επιθυμία για βία, η βία του λόγου, για παράδειγμα, η βία που εκδηλώνεται με μια δυνατή φωνή, με κραυγή και με πείσμα. Αναγνωρίστε αυτήν την παρόρμηση να χρησιμοποιήσετε άλλα ζωντανά όντα για την ευχαρίστησή σας, να χρησιμοποιήσετε άλλους ως βαλβίδες απελευθέρωσης συναισθημάτων. Και οι δύο είναι παραβιάσεις της αρχής του ενός πνεύματος που κατοικεί μέσα μας. Απλά αρχίστε να το περιορίζετε για αυτήν την περίοδο στη ζωή σας. Συνιστώ απλώς να καλλιεργήσετε τη σκέψη του ενός πνεύματος που κατοικεί μέσα μας.

Συλλογιστείτε, και αφήστε τους συλλογισμούς σας να γίνουν τα συναισθήματά σας, και αφήστε το πνεύμα σας να ανυψωθεί για να συνειδητοποιήσει την ενότητα που είναι το συν-παν. Σκέφτομαι αυτόν τον κόσμο κατά καιρούς ως ένα μόνο ποίημα, και έτσι σκέφτομαι τη λέξη συν-παν. Αφήστε τη ζωή σας να είναι ένα ποίημα. Αφήστε τον κόσμο σας να είναι ένα ποίημα για εσάς. Με αυτόν τον τρόπο, το επίπεδο σχέσης που αισθάνεστε με τη γενεαλογία των γκουρού θα γίνει πιο σαφές. Και, έχω παρατηρήσει στη ζωή μου, ότι αν δεν βαθύνει αυτή η σχέση, όλες αυτές οι πρακτικές δεν θα σας οδηγήσουν πουθενά. Παρακαλώ, βρείτε τη δική σας πορεία και τους τρόπους εμβάθυνσης αυτής της σχέσης καθώς η περίοδος θα τελειώσει με το Guru Purnima (η γιορτή της σχέσης του Δάσκαλου με τον μαθητή.

Τέλος, προτείνω κάθε μέρα κατά τη διάρκεια αυτών των σαράντα ημερών να κάνετε έναν περίπατο για περίπου δέκα λεπτά και να παρακολουθείτε πού πατάτε. Και μετά όταν συναντήσετε ένα μυρμήγκι ή ένα έντομο, συναντηθείτε με την ενότητα του πνεύματος που κατοικεί εντός. Αφήστε την καρδιά σας να γεμίσει με αγάπη και συμπόνια. Μεταφέρετε λίγη ζάχαρη στο πακέτο σας και σκύψτε να ταΐστε τα μυρμήγκια. Περπατήστε για δέκα λεπτά, παρακολουθώντας έτσι ώστε να μην πατήσετε κανένα ζωντανό ον. Όχι μόνο αυτό, αλλά βλέπετε κάθε ζωντανό ον σαν ένα συγγενή σας που αγαπάτε. Και αφού ρίξετε λίγη ζάχαρη στα μυρμήγκια, θα έχετε μια τέτοια αίσθηση ικανοποίησης. Σκεφτείτε το. Ας γίνει αυτό ένα πείραμα στη ζωή σας. Ωστόσο, αφήστε την αυστηρή αυτο-κριτική που έχετε την τάση να κάνετε προς τους άλλους και τον εαυτό σας. Μπείτε στο πνεύμα του. Απορροφήστε και αφομοιώστε το συναίσθημα και τη συμπεριφορά. Ξέρετε τι επίδραση θα έχει πάνω σας εάν ασκήσετε αυτήν τη μη βία; Θα σας βοηθήσει να κατακτήσετε τον φόβο του θανάτου. γιατί ο φόβος του θανάτου, όπως είπα, δεν είναι τίποτα άλλο από την ασυνείδητη αναγνώριση του γεγονότος «πόσες φορές έχω επισκεφτεί τον θάνατο ασκώντας τον πάνω σε άλλους • είθε να μην μου συμβεί».

Εάν έχετε οποιαδήποτε στιγμή ερωτήσεις σχετικά με τις πνευματικές σας πρακτικές, μιλήστε με τον πνευματικό σας μέντορα στα κέντρα μας AHYMSIN, ή γράψτε μου, ή στείλτε ένα email στο Dear Yoga Mentor, Η ερώτησή μου είναι…. {στο newsletter}. Προσεύχομαι για σας, προσεύχομαι για την ηρεμία και την αγάπη σας στη ζωή σας. Srb

Το ετήσιο πνευματικό φεστιβάλ 40 ημερών
27 /5 έως το Guru Purnima, 5/7, 2020


Κάθε καλοκαίρι κατά τη διάρκεια των 40 ημερών που προηγούνται του Guru Purnima, οι μαθητές στην παράδοση των Ιμαλαΐων καλούνται να συμμετάσχουν στο πνευματικό φεστιβάλ 40 ημερών, για να επεκτείνουν και να βελτιώσουν την sadhana τους (πνευματική προετοιμασία). Φέτος το Φεστιβάλ 40 ημερών θα ξεκινήσει στις 27 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου που είναι το Guru Purnima. 1

Είναι καιρός να σκεφτούμε (και να μιλήσουμε με άλλους) τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να συμμετάσχετε.

«Είμαστε όλοι εδώ για έναν σκοπό. είναι μια συνεχής πνευματική διαδικασία. Είμαστε όλοι εδώ για πνευματική απελευθέρωση και υπηρετούμε αυτήν την αποστολή. Για αυτόν τον σκοπό καθαρίζουμε τον εαυτό μας από την υπερηφάνεια και το εγώ μας. Για αυτούς τους λόγους εκπαιδεύουμε τον εαυτό μας σε συνεχή αυτοπαρατήρηση: να βλέπουμε τον εαυτό μας, να ακούμε τον εαυτό μας να αναπτύσσει αυτόν τον εσωτερικό διάλογο. Έχω χρησιμοποιήσει ένα κριτήριο για όλες τις σκέψεις μου, τα λόγια μου και τις πράξεις μου: «Είναι αυτό ευνοϊκό για την πνευματική απελευθέρωση;» - Swami Veda

Οι πολλές παρουσιάσεις 2 , οι ιερές τελετές 3 και οι συλλογισμοί των βιβλίων τα τελευταία χρόνια έχουν επισημάνει το κύριο επίκεντρο του φετινού Πνευματικού Φεστιβάλ, το οποίο είναι το japa του Saumya-Tara Mantra και ο εορτασμός της Θεϊκής Μητέρας στο σύμπαν και στον εαυτό μας. Το Saumya Mantra μας δόθηκε τα τελευταία χρόνια από τον Swami Veda, και τώρα ξανά, το 2019, από τον Swami Ritavan για να φέρει την αγάπη και την ειρήνη στο συλλογικό πεδίο του νου: «Το Saumya Mantra μπορεί να είναι ένα μέσο εξιλέωσης και καθαρισμού και να οδηγεί σε ειρήνη, μια ειρήνη που είναι απαραίτητη τώρα και για πάντα."
Στη (συγκέντρωση) Sangha του 2019 (25 Φεβρουαρίου έως 5 Μαρτίου 2019) στο SRSG,(τα αρχικά του Άσραμ στο Ρίσικες της Ινδίας Swami Rama Sadhaka Grama) ο Swami Ritavan καθοδήγησε την AHYMSIN Sangha στην εξάσκηση του Saumya Mantra για τα επόμενα τρία χρόνια. Παρακαλώ, ανατρέξτε στην Τριετή Πρακτική Μάντρα, 2019 έως 2022 και ακολουθήστε τους πολλούς συνδέσμους που περιλαμβάνονται.

Τον Φεβρουάριο του 2002 ο Swami Veda μίλησε ως εξής:

«Το γρήγορο αλλά μαλακό ρεύμα στη μέση του ποταμού είναι αυτό του Soma - σε ολόκληρο το σύμπαν, όλα αυτά που φέρνουν γαλήνη. Στις κοινές ομιλούμενες γλώσσες της Ινδίας αναφερόμαστε συχνά σε ένα άτομο που είναι πολύ Saumya. Αυτή η ευγένεια φαίνεται στο πρόσωπό του. Αυτή η ευγένεια και η απαλότητα αποπνέεται από το σώμα του και από τη φωνή του. Ένας τέτοιος άνθρωπος δεν χρειάζεται να κάνει μια προσπάθεια να ανέβει, να ανυψωθεί. Ένας τέτοιος άνθρωπος απλώς πλέει σαν νερό που γεμίζει όλες τις τρύπες και κάνει τα πάντα όμοια. Όπου υπάρχει δυσαρμονία, η παρουσία ενός τέτοιου ανθρώπου δημιουργεί αρμονία. Όπου υπάρχει διαμάχη, μια τέτοια ομιλία του, μια ματιά, μια σκέψη δημιουργεί συμφωνία. Επιδιώκουμε να είμαστε τέτοιοι, γιατί σε αυτές τις στιγμές υπάρχει αρκετή έκθεση φωτιάς στον κόσμο. Αν ο καθένας από εμάς - ακόμη και ένας από εμάς - γίνει άτομο Saumya, και μόνο η παρουσία του πάνω σε αυτόν τον πλανήτη μπορεί να γλυκάνει τις φλόγες της φωτιάς.

Αν θέλετε να μάθετε πώς είναι το χαρακτηριστικό Saumya, [θυμηθείτε] το πρόσωπο της μητέρας σας όταν σας θήλαζε στο στήθος της και κοίταζε προς τα κάτω. Αυτό ήταν ένα πρόσωπο Saumya. Προσευχηθείτε για να μπορεί το πρόσωπό σας να φαίνεται σαν αυτό το πρόσωπο, από όλα τα ζωντανά όντα - όχι μόνο από την οικογένειά σας, τους φίλους και τους γείτονες και τους συναδέλφους σας, αλλά από όλα τα ανθρώπινα όντα και όλα τα ζωντανά όντα. [Αφήστε τους να σας αναζητήσουν]… καθώς τα πεινασμένα παιδιά έρχονται και συνωστίζονται γύρω από τη μητέρα τους...

Έτσι κάθε φορά που λέτε τη λέξη «Saumya», επικαλεστείτε αυτήν την ποιότητα της προσωπικότητας μέσα σας έτσι ώστε αργά, αργά, σταδιακά να γίνετε η πηγή των δυνάμεων της Saumya που ρέει γρήγορα, απαλά. Απαλά σαν ένα αεράκι που το αρωματίζουν τα λουλούδια . . . [είθε] άλλοι που περνούν δίπλα σας να μυρίζουν αυτό το άρωμα και είθε ο νους τους να γίνει Saumya... Πρέπει να επικαλεστούμε και να προσκαλέσουμε την παρουσία της μεγάλης θεϊκής Μητέρας να κατοικήσει στο σώμα σας, τον λόγο, τον νου, τα μάτια σας, ακόμη πιο έντονα, εκδηλώνοντας… μια καθαρή παρουσία ανά πάσα στιγμή. «Saumya, Saumyatara». Κάθε φορά που απαγγέλλετε αυτές τις λέξεις, αφήστε αυτές τις ποιότητες, επιτρέψτε μια επίκληση μέσα σας σε αυτά τα χαρακτηριστικά και είθε η μητέρα που είναι πάντα Saumya - που θηλάζει όλα τα παιδιά της, ολόκληρο το ένα σύμπαν μετά το άλλο – είθε να κατέβει και να κατοικήσει μέσα σας και να κοιτάζει έξω στον κόσμο μέσα από τα μάτια σας. Saumya, Saumyatara. Χάρι Ομ. Χάρι Ομ. Χάρι ΟΜ."

(από το "Saumya, Yajna and Yajmin" από τον Swami Veda στις 10/2/2002)

************************************************************************************


Εκτός από την πρακτική του Saumya Mantra, κατά τη διάρκεια αυτών των 40 ημερών οι μαθητές μπορούν να επιλέξουν να εντείνουν τις γιόγκα sadhanas (πνευματικές ασκήσεις) και / ή να κάνουν ευεργετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής τους, με διάφορους άλλους τρόπους. Παρακαλώ, ξαναδιαβάστε τις προτάσεις και τις διδασκαλίες του Swami Veda που δόθηκαν κατά τα προηγούμενα έτη, συμπεριλαμβανομένης της (Sadhana) Πνευματικής Προετοιμασίας στην καθημερινή ζωή {θα κυκλοφορήσει στα Ελληνικά από τις Εκδόσεις Καφέ Σχολειό πριν το τέλος του 2020} και την άσκηση που δόθηκε από τον Swami Veda στις 9 Μαρ 2013 για τα «επόμενα πέντε χρόνια και για το υπόλοιπο της ζωής σας.»

Προετοιμάστε ένα πρόγραμμα μελέτης και πρακτικής για τον εαυτό σας. Εάν υπάρχουν αστάθειες στη ζωή μας, υπάρχουν, είπε ο Swami Veda, όχι επειδή οι συνθήκες είναι ασταθείς, αλλά επειδή ο νους μας είναι ασταθής. Σταθερός νους, είπε, είναι σαν μαλακοί, απαλοί κυματισμοί στην ήρεμη λίμνη που μπορούν να σταθεροποιήσουν όλες τις εξωτερικές συνθήκες.

Μερικές πιθανές δεσμεύσεις για το 40ήμερο Πνευματικό Φεστιβάλ:

1. Αύξηση της πρακτικής του διαλογισμού και του japa.

2. Επέκταση κάποιας άλλης πτυχής της καθημερινής άσκησης γιόγκα με ελαφρές χαλαρώσεις ή pranayamas (ασκήσεις ενέργειας μέσω της αναπνοής).

3. Να μελετήσετε ένα εμπνευσμένο βιβλίο και να εφαρμόσετε μια αρχή ή πρακτική από αυτό.

4. Εφαρμογή ενός στοιχείου γιόγκα, όπως ένα συγκεκριμένο Yama ή Niyama . «Αυτά τα Yamas και τα Niyamas είναι τα σίγουρα μέσα για να προχωρήσουμε πνευματικά. Όταν ο νους σας ξεκαθαρίσει, εξαγνιστεί, με τη συνεχή εφαρμογή και χρήση αυτών των αρχών, θα διαπιστώσετε ότι τα προβλήματά σας θα γίνουν όλο και λιγότερα και λιγότερο δυσβάσταχτα." (Swami Veda Bharati)

5. Καλλιέργεια θετικών πτυχών του νου μέσω πρακτικών όπως οι Τέσσερις Σωστές Συμπεριφορές (brahma-viharas - φιλικότητα προς τους χαρούμενους, συμπόνια για τους δυσαρεστημένους, απόλαυση για τους ενάρετους και αδιαφορία προς τους κακούς) ή ευχάριστη διάθεση ( chitta-prasadana – καθαρότητα και εξαγνισμός του νου, κάνοντας τον νου ευχάριστο και καθαρό).

6. Κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής για να τιμήσουμε το φυσικό περιβάλλον – μειώνοντας την ακαταστασία, καταναλώνοντας λιγότερο, φυτεύοντας δέντρα, απλοποιώντας τον τρόπο της ζωής μας.

7. Κάνοντας πιο υγιείς επιλογές στο καθημερινό μας πρόγραμμα όσον αφορά στη δίαιτα και τη διατροφή, τις συνήθειες ύπνου και άσκησης και την ακρίβεια των διαλογισμών.

8. Βελτίωση των προσωπικών σχέσεών μας με την οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους.

Κατά την εξέταση των οδηγιών και ορίζοντας τις υποχρεώσεις σας, παρακαλώ λάβετε υπόψη τη δική σας ικανότητα. Η επιτυχία με μια σειρά μικρότερων στόχων θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο εξαγνισμό και ικανότητα για το επόμενο έτος. Αξιολογήστε τη δική σας ικανότητα και μην προσπαθήσετε να πιέσετε για να ολοκληρώσετε "εγκαίρως." Φροντίστε για τις οικογενειακές σας ευθύνες.

Ορισμένες περαιτέρω προτάσεις του Swami Veda για τη σταθεροποίηση του πνευματικού πεδίου σκέψης περιλαμβάνουν:

1. Επιτρέψτε στην ανιδιοτελή υπηρεσία σας να αυξηθεί, είτε κατά ένα τοις εκατό είτε πέντε τοις εκατό ή οτιδήποτε άλλο. Αυξήστε το χρόνο και την ενέργεια που ξοδεύετε στην ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ υπηρεσία προς άλλους. Αυτή είναι η πρώτη συγκεκριμένη δράση με την οποία μπορείτε να ξεκινήσετε.

2. Βελτιώστε τις προσωπικές σας πρακτικές, συμπεριλαμβανομένης της συγκέντρωσης περισσότερο στις εκπνοές. Αυτό θα σας βοηθήσει να επιτύχετε αναλογία αναπνοής 2: 1 χωρίς σωματική προσπάθεια.

3. Ξαναδιαβάστε τα: Mind Field: The Playground of Gods and Marks of Spiritual Progress.

4. Διατηρήστε τον τακτικό σας χρόνο διαλογισμού. Εκτός από αυτό, μπορείτε να διαλογιστείτε και άλλες ώρες της ημέρας. Μην ξεχάσετε να κάνετε διαλείμματα 2 λεπτών, 3 λεπτών, για επίγνωση της αναπνοής πολλές φορές την ημέρα.

Μια ομάδα ανθρώπων με πνευματικό προσανατολισμό, έτσι σταθεροποιημένη, μπορεί να γίνει μέρος ενός μεγαλύτερου, σταθεροποιημένου νοητικού πεδίου που ονομάζεται sangha . Είμαστε όλοι μέρος ενός παγκόσμιου δικτύου πνευματικότητας στην Παράδοση και μπορούμε να συνεχίσουμε να εναρμονίζουμε το πεδίο της κοινότητάς μας, μέσω του δικού μας μετασχηματισμού, έτσι ώστε το έργο της αποστολής του να είναι επιτυχές.

«Όλοι ονειρευόμαστε», είπε ο Swami Veda, «για τη δυνατότητα να ζει κανείς σε έναν ειρηνικό κόσμο. Αυτή η φιλοδοξία μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο εάν πρώτα προσφέρουμε στην ψυχή μας, τον εαυτό μας, τον atman, ένα ήσυχο σπίτι μέσα στον νου στον οποίο ζει. Αυτή είναι η ουσία του πνευματικού μας ταξιδιού, αυτή είναι η γιόγκα, αυτός είναι ο διαλογισμός, αυτή είναι η ειρήνη στην οικογένεια, η οποία, στη συνέχεια, επεκτείνεται σε παγκόσμια ειρήνη. Πρέπει να διατηρήσουμε μια επιμελή επαγρύπνηση, για να διατηρήσουμε αυτόν τον νου αγνό και ειρηνικό και καθαρό, για να τον κάνουμε να προχωρήσει προς το να γίνει το περιβάλλον κατάλληλο για μια φωτισμένη ψυχή. Πρέπει να υπάρχει αίσθηση συνεχούς προόδου μέσα σε εμάς, ώστε ο κόσμος να προχωρήσει προς την ειρήνη ».

Lokas samastas sukhino bhavantu
"Μπορεί ο κόσμος να φτάσει στην ειρήνη και την αρμονία."

«Είθε να υφάνουμε πνευματικότητα στη ζωή μας,
και μέσα στην πνευματική μας οικογένεια - AHYMSIN» (Swami Ritavan)

************************************************************************************

Σταθεροποίηση του Πνευματικού Νοητικού Πεδίου
πρόσθετες κατευθυντήριες γραμμές για το πνευματικό φεστιβάλ
Prayash-chitta and Chitta Prasadana: μέσω αυτοεξέτασης και διαλογισμού


Αυτοεξέταση, πρακτική για πνευματική προετοιμασία, Διαλογισμός & Mantra japa

• Διατηρήστε την προσοχή και τη στάση της αυτοεξέτασης καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας. Παρατηρήστε τις σκέψεις και τα συναισθήματα ρωτώντας τον εαυτό σας, «Τι παραβάσεις έκανα;»
• Όπου υπήρξαν φοβισμένες ή επιθετικές σκέψεις / λέξεις / πράξεις να ρωτήσω, "Τι υπήρχε μέσα μου που προκάλεσε αυτή την απάντηση και την αντίδραση;"
• «Τι σωστό πράγμα που έπρεπε να είχα κάνει το παρέλειψα;» - αντικατάσταση αυτής της αρνητικότητας με καλοσύνη και συμπόνια. (Ανατρέξτε στο σχόλιο του Swami Veda στο σχόλιο της Yoga Sutra I: 33 για την Chitta prasadana.)
• Να κάνετε Nadi Shodhana (καθαρισμό καναλιών) 3 φορές την ημέρα.
• Κάνετε καθημερινά ένα έως τρία malas (κομποσκοίνια) του προσωπικού σας mantra japa.
• Για οποιαδήποτε κριτική σκέψη για οποιονδήποτε, κάνετε 11 απαγγελίες του Gayatri.
• Σε σημεία αλλαγής δραστηριότητας μέσα στη ημέρας σας (ή περίπου κάθε 2 ώρες), κάνετε διαλογισμό για 2 λεπτά, παρατηρώντας τη ροή της αναπνοής στα ρουθούνια και επαναλαμβάνοντας το προσωπικό σας μάντρα.
Απαγγείλετε την προσευχή Gurur Brahma και τις πρωινές και βραδινές προσευχές.
• Παραδώστε τα samskaras (εντυπώματα) & τυχαίες σκέψεις στον εσωτερικό Γκουρού.
• Αποφασίστε να εισέλθετε σε μη εγωκεντρικό διαλογισμό.
• Om Tat Sat Brahmarpanam Astu - αφιερώστε προσευχές στη φώτιση και την ευτυχία των άλλων.
• Η τελευταία επίσημη σκέψη σας τη νύχτα θα πρέπει να είναι η προσευχή Gurur Brahma και να μπείτε σε διαλογισμό καθώς σας παίρνει ο ύπνος. Ο ύπνος σας θα γίνει διαλογισμός. Ξυπνήστε με μια πρακτική της Yoga Nidra (του ύπνου του γιόγκι) ή απλώς αναπνέετε με επίγνωση, στο κρεβάτι πριν σηκωθείτε.
• Συμμετέχετε σε διαλογισμούς πανσελήνου. "Οι διαλογισμοί της πανσελήνου είναι μια ευκαιρία για εμάς να συνδεθούμε με το παγκόσμιο νοητικό πεδίο που φέρνει ενότητα, αρμονία, ειρήνη και αγάπη. Μπείτε σε σιωπή, εκπνεύστε- ελευθερώστε, εισπνεύστε-αποδεχτείτε, συγχωρήστε και εκπληρώστε και με αγνή καρδιά και νου δεχθείτε τις ευλογίες της Γενεαλογίας. " - Swami Ritavan Bharati

Hatha Γιόγκα

• Μια πρακτική χάθα γιόγκα για τον καθαρισμό του σώματος, της αναπνοής και του νου. Εξετάστε το ενδεχόμενο να ασκηθείτε στο Surya Namaskar (τον Χαιρετισμό στον Ήλιο) κατά τη διάρκεια αυτών των 40 ημερών. Παρακαλώ ανατρέξτε στην ενότητα, στην Φιλοσοφία της Hatha Yoga του Swami Veda, στην οποία γράφει για την asana (θέση της γιόγκα) ως λατρεία. Κάντε τις ασκήσεις των Αρθρώσεων και Αδένων. Χρησιμοποιήστε όποια πρακτική asana κάνετε σαν τρόπο ενίσχυσης του δεσμού σας με την γενεαλογία μέσω της οποίας ρέουν όλες οι ευλογίες.

Γεύματα

• Εάν είναι δυνατόν, μην τρώτε μόνοι. Πάρτε μια μικρή μερίδα φαγητού και δώστε σε έναν σύντροφο ή συνάδελφο. Εάν είναι ενοχλητικό και δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό, τότε νοητικά παραδώστε το πρώτο μέρος στη Μεγάλη Prana (ζωτική ενέργεια) του Σύμπαντος.
• Κάνετε την προσευχή σας ή συγκεντρωθείτε για 2 λεπτά πριν ξεκινήσετε να τρώτε.
• Φάτε 5 μπουκιές λιγότερο από όσο σας είναι αρκετό για να γεμίσετε το στομάχι σε κάθε γεύμα.
• Μην τρώτε στερεά τρόφιμα μετά τις 21:00. Το βράδυ μπορείτε να πιείτε ένα ποτήρι υγρό. Εξαιρούνται οι ειδικές καταστάσεις υγείας. Δεν συνιστάται ολική νηστεία.
• Προσπαθήστε να αποφύγετε να τρώτε κρέας ή ψάρι κατά τη διάρκεια του μήνα, παρόλο που μπορεί να το σερβίρετε στην οικογένειά σας.

Για να εμβαθύνετε περαιτέρω την πρακτική σας

• Σκεφτείτε να λάβετε τον όρκο της εγκράτειας για έναν μήνα, αλλά μόνο με τη χαρούμενη συγκατάθεση του/της συζύγου σας.
• Κρατείστε ένα προσωπικό ημερολόγιο σχετικά με τη λεπτή βία στην προσωπική ζωή, π.χ. έναν αδικαιολόγητο έντονο τόνο ομιλίας ή τη χρήση αντικειμένων που αποκτήθηκαν με βία και παραβλέποντας τα δικαιώματα άλλων ζωντανών όντων.
• Αφιερώστε το 10 τοις εκατό των εσόδων του μήνα σας συν ένα δολάριο σε μια φιλανθρωπική οργάνωση της επιλογής σας, εκτός από τις συνήθεις δεσμεύσεις σας. Μέσω αυτής της αρχαίας δυτικής και ανατολικής παράδοσης της «δεκάτης», μαθαίνει κανείς τον τρόπο να δίνει τη θυσία με χαρά.
• Αναζητήστε τρόπους για να μειώσετε τα υπάρχοντά σας, τα αποκτήματα και την κατανάλωση ενέργειας τουλάχιστον κατά 10%.
• Κατακτήστε τον θυμό, την τεμπελιά και τις εγωιστικές σκέψεις.
• Κάνετε έναν όρκο να δώσετε ιδιαίτερη αγάπη στην οικογένειά σας και να φτάσετε και σε άλλους, πέρα από τα μπλοκαρίσματα και τους φόβους σας.
• Πειραματιστείτε με μια πρακτική σιωπής (ανατρέξτε στο φυλλάδιο του Swami Veda, Silence για περισσότερα σχετικά με τη σιωπή). Αυτό θα μπορούσε να είναι μέσω της παρακολούθησης της ομιλίας σας στην καθημερινή ζωή για να δείτε εάν χρησιμοποιείτε περισσότερες λέξεις από ό, τι είναι απαραίτητο, μιλώντας πιο δυνατά από ό, τι είναι απαραίτητο και εάν ο τόνος και η φωνή σας προκαλούν θετική ανταπόκριση στον ακροατή. Θα μπορούσατε να αναλάβετε να ασκήσετε μισή μέρα σιωπής ή μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. «Η σιωπή δεν πρέπει απλώς να είναι απουσία λόγου. Αν είναι απλώς αποχή από το λόγο, μπορεί να είναι και συναισθηματικά και πνευματικά βλαβερό. Αν κάποιος δεν έχει γεμίσει τον εαυτό του μέσα του, δεν υπάρχει σιωπή. Γεμίστε τον εαυτό σας με διαλογισμό. Γεμίστε τον εαυτό σας με στοχασμό. Γεμίστε τον εαυτό σας με το μάντρα σας... »- Swami Veda Bharati
• Κάντε μια προσωπική απόσυρση (retreat) μιας ή δύο ημερών ή περισσότερο.

Περαιτέρω Πνευματικές Ασκήσεις

Την ημέρα του Guru Purnima, μπορεί να αποφασίσετε να συνεχίσετε με ορισμένες Πνευματικές Ασκήσεις για να ενισχύσετε την αποφασιστικότητά σας και να εγκαθιδρύσετε μια συνήθεια ή να πραγματοποιήσετε περαιτέρω Πνευματικές Ασκήσεις αυτοκάθαρσης για το επόμενο έτος.

Παρακαλώ προχωρήστε, και είθε το Πνεύμα του Γκουρού
να είναι από αυτά ευχαριστημένο και να χορηγήσει τη χάρη του σε όλους μας.

Om Sham
************************************************************************************


1 Όπως έγραψε ο Swami Ritavan, «Ο εορτασμός του Guru Purnima είναι μια χαρά πέρα από τα λόγια, μια βαθιά ακινησία που αντανακλά την ολότητα και την αγιότητα. Μια ολότητα που παρέχει τις απαντήσεις στις αναζητήσεις μας, τις βαθιές επιθυμίες μας και αποκαλύπτει έναν σκοπό ζωής. Να ζεις και να αγαπάς με μια καρδιά χωρίς περιορισμούς από συγκρούσεις, και έναν νου, ενοποιημένο και πέρα από διαίρεση."

2 «Sangha πρακτική, για τα επόμενα 3 χρόνια» από τον Swami Ritavan
«Περαιτέρω καθοδήγηση στην Yoga Sadhana» από τον Swami Ritavan
«Εξηγήσεις του Saumya Μάντρα»

3 SAUNDARYA LAHARI, στοίχος 3 του Shankaracharya

avidyānāṁ antas-timira-mihirod dvīpana-karī
jaḍānāṁ chaitanya-stabaka-makaranda-śhruti sṛtiḥ
daridrāṇāṁ chintā-maṇi-guṇanikā janma-jaladhau
nimagnānāṁ daṁṣṭrā mura-ripu varāhasya bhavatī.

Συ είσαι ο ήλιος που διαλύει το σκοτάδι των αγνοούντων,
στον μη-γνωρίζοντα Σύ είσαι ένα πνευματικό λουλούδι που ξεχειλίζει με μέλι.
στους έχοντες ανάγκη Συ είσαι το στολίδι που εκχωρεί τις επιθυμίες της καρδιάς,
και σε όσους πνίγονται στον ωκεανό των γεννήσεων και των θανάτων,
Συ είσαι ο Σωτήρας.

SAUNDARYA LAHARI, στοίχος 27 του Shankaracharya

japo jalpaḥ śhilpam sakalam api mudrā virachanam
gatiḥ prādakśhiṇya-kramaṇam aśhan ādyāhuti-vidhiḥ
praṇāmas-saṃveśhas-sukham akhilam ātmārpaṇa-daśhā
saparyā-paryāyas tava bhavatu yan me vilasitam

«Ω, Υπέρτατη Θεία Μητέρα,
Όποια και αν είναι η δική μου πράξη, είθε να έχει προορισμό και να αφιερωθεί στη λατρεία Σου:
Όπως έγραψε ο Swami Ritavan,« Ο εορτασμός του Guru Purnima είναι μια χαρά πέρα από τα λόγια, μια βαθιά ακινησία που θυμίζει την ολότητα και την αγιότητα. Μια ολότητα που παρέχει τις απαντήσεις στις αναζητήσεις μας, τις βαθιές επιθυμίες μας και αποκαλύπτει έναν σκοπό ζωής. Να ζεις και να αγαπάς με μια καρδιά χωρίς περιορισμούς από συγκρούσεις, και έναν νου, ενοποιημένο και πέρα από διαίρεση."

4Τα εγκαίνια του Tara Shrine πραγματοποιήθηκαν στις 31 Μαρτίου & 1 Απριλίου 2012. Για να εκτιμήσουμε το βάθος αυτής της εκδήλωσης και τη σχέση της με το Μάντρα Saumya-Tara, παρακαλώ διαβάστε το άρθρο “The Birth of The Lady of Compassion at SRSG.”

Ερμηνεία Σανσκριτικών λέξεων

Ajapa japa- η διανοητική ενθύμηση του μάντρα που συμβαίνει συνεχώς από μόνο του.
Asana- στάση της γιόγκα.
Atman-ψυχή.
Bhagavad Gita- ένα από τα σημαντικότερα ιερά κείμενα του ινδουισμού.
Gayatri mantra- το μάντρα του θηλυκού ήλιου.
Japa-νοητική ενθύμηση του προσωπικού μάντρα με κομποσκοίνι.
Kalyana-mitras- φίλοι στον πνευματικό δρόμο.
Maha Mrityunjaya mantra- προσευχή απελευθέρωσης και ειρήνης του νου, ή προσευχή για θεραπεία.
Mala- κομποσκοίνι με 108 χάντρες.
Nadi Shodana- εναλλασσόμενη αναπνοή.
Niyamas- το δεύτερο από τα 8 μέλη που αποτελούν τη γιόγκα, τι είναι καλό να κάνουμε.
Pranayama- πρακτική ζωτικής ενέργειας μέσω της αναπνοής.
Sadhaka-πνευματικός αναζητητής.
Sadhana-πνευματική προετοιμασία.
Shankaracharya- ιδρυτής της παράδοσης Advaita Vedanta και ο κορυφαίος των μοναστηριών.
Saundarya Lahari- κύματα ομορφιάς, ύμνος για την ομορφιά της θεάς Parvati, συντρόφου του Shiva.
SRSG- Swami Rama Sadhaka Grama (Swami Rama, χωριό των πνευματικών αναζητητών, -το όνομα του Άσραμ που ίδρυσε ο Swami Veda Bharati στο Rishikesh της Ινδίας.
Swami Veda Bharati-μαθητής του Swami Rama της γενεαλογίας των Ιμαλαΐων (1931-2015)
Samskaras- εντυπώματα
Tara Mantra- το μάντρα του Θεϊκού Θηλυκού
Tara Shrine- ο Ναός της θηλυκής θεότητας
Vasudeva Principle-αυτός που κατοικεί μέσα μας και είναι το παν.
Yamas- το πρώτο από τα 8 μέλη που αποτελούν τη γιόγκα, τι να αποφεύγουμε.
Yoga Nidra- ο ύπνος του γιόγκι, πρακτική προετοιμασίας για διαλογισμό.
Yoga Sutras- Ιερό κείμενο σε 196 σύντομες φράσεις από τον Patanjali, για να θυμίζουν όλη τη σοφία της γιόγκα.

Σας προσκαλούμε σε ένα Σεμινάριο με την Swami Radha Bharati, Ζώντας με σκοπό, Πεθαίνοντας με χάρη
Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου 2020, 10:00 με 17:00 --- ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ---
Ανάμεσα στις διαλέξεις θα δοθούν καθοδηγούμε- νες πρακτικές shavasana.

Από τον τίτλο αυτού του Σεμιναρίου συνεπάγε- ται ότι χρειάζεται να έχουμε έναν σκοπό στη ζωή μας. Όλοι μας έχουμε άμεσους στόχους γιατί χρειάζεται να ικανοποιήσουμε την ανάγκη μας για φαγητό, κατάλυμα και για αυτοσυντήρηση. Είναι συνηθισμένο να έχουμε πολλές επιθυμίες σε σχέση με αυτές τις ανάγκες που ξεπερνούν τις βασικές. Οι προσπάθειές μας να ικανοποιήσουμε παρόμοιες ανάγκες αναλώνουν τον περισσότερό μας χρόνο και την προσοχή μας. Αλλά ζούμε σε έναν κόσμο αλλαγών: οι σχέσεις αλλάζουν, οι δουλειές σταματούν, υπάρχουν πολλές απώλειες, θέματα υγείας και θάνατος αγαπημένων. Κάθε ένα από αυτά απειλεί την αίσθηση της ευεξίας και δημιουργεί δραματικές αλλαγές στα συναισθήματά μας.

Κι έρχεται η ώρα που σκεπτόμαστε, «Πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο στη ζωή, δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό!» Διερωτόμαστε: «Τι νόημα έχει; Πού μας οδηγεί αυτό;» Και μη βρίσκοντας απαντήσεις στα συνηθισμέν μέρη ξεκινάμε να ψάχνουμε μέσα μας για απαντήσεις στα ερωτήματα της ζωής.

Για καθοδήγηση σε αυτήν την εσωτερική αναζήτηση ανατρέχουμε στις διδασκαλίες του Swami Rama στο βιβλίο του: Sacred Journey: Living Purposefully, Dying Gracefully (Ιερό Ταξίδι: Ζώντας με σκοπό, Πεθαίνοντας με χάρη). Θα συζητήσουμε την ανάγκη για αυτο-διερεύνηση και στοχασμό των διδασκαλιών για να καταλάβουμε τι πρέπει να αλλάξουμε ή σε τι να ασκηθούμε στη ζωή αν θέλουμε να προοδεύσουμε προς την εσωτερική ειρήνη. Θα σκεφτούμε πώς ζώντας με σκοπό, με αυτόν τον τρόπο, σχετίζεται με το να πεθάνουμε με χάρη.

Το Σεμινάριο θα γίνει στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά.
Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ
Περιλαμβάνεται χορτοφαγικό γεύμα, χυμοί, τσάι, κέικ

Την Πέμπτη 7 Μαΐου, θα σας περιμένουμε για satsang (συνάντηση γνωριμίας) από τις 19:00-21:00 για να συναντήσετε και να συζητήσουμε με θέμα: «Το Σημαντικό Μέρος της Συμπεριφοράς σου είναι πόσο Αγαπάς» με μία από τις σοφές δασκάλες της παράδοσης των Ιμαλαΐων,) με την αγαπημένη μας Swami Radha Bharati και για να γευτούμε ένα ελαφρύ δείπνο μαζί της.

Ελεύθερη Συμμετοχή, δωρεές δεκτές

Η Swami Radha μας είπε:
Έχουμε μάθει ότι θα πρέπει να αγαπάμε ο ένας τον άλλο και διδάσκουμε το ίδιο και στα παιδιά μας. Αλλά τί λέμε στην πραγματικότητα στον εαυτό μας να κάνει; Τι αντιλαμβάνεστε με τη λέξη αγάπη; Και γιατί πρέπει να αγαπάμε τους άλλους;

Για απαντήσεις στρεφόμαστε στον Swami Rama και τον Swami Veda που σε κάθε μία διάλεξή τους, σε κάθε ένα από τα βιβλία τους περιλάμβαναν διδασκαλίες για την αγάπη. Δεν δίδαξαν μόνο να ασκούμε την αγάπη με τις σκέψεις, τις πράξεις και το λόγο, αλλά επίσης πώς να καταλαβαίνουμε και να εργαζόμαστε πάνω στα διάφορα εμπόδια και τις αντιστάσεις που συναντούμε μέσα μας.

*Ο τίτλος αυτής της διάλεξης ανήκει στον Swami Rama.

Η Swami Nityamuktananda Saraswati θα δώσει ένα Εργαστήριο με θέμα: «Σχέσεις» στους χώρους της "Himalayan Yoga Meditation of Hellas"
Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι 15234, Αθήνα (μετρό Αγ. Παρασκευή) Το Σάββατο 8 και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020, από 10:00 έως 17:30
Η Swami Nitya μας είπε:

"Είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι σε έναν άπειρο ιστό σχέσεων.
Κανείς δεν υπάρχει, δεν μπορεί να ζήσει απομονωμένος... Είμαστε: «υπάρξεις που σχετίζονται μέσα από πολλές Έτσι, θα παρατηρήσουμε την ευρύτερη εικόνα μέσα από πολλές οπτικές, δηλαδή, τη σχέση μας με τη φύση, με την κοινότητα, και πιο κοντά στην καθημερινή μας ζωή, δηλαδή, τη σχέση μας με την οικογένεια και τους συντρόφους, αλλά περισσότερο τη σχέση μας με τους νέους.
Μόνο αν την φροντίσουμε ειδικά αυτήν, υπάρχει ελπίδα για το μέλλον της ανθρώπινης φυλής!"




Τα θέματα των συζητήσεών μας θα είναι:

1) Σκέψεις πάνω στις «Σχέσεις»
2) Υπάρχουμε μόνο «σε σχέση». Πώς;
3) Σχέσεις με επίκεντρο την κοινότητα
4) Σχέσεις με επίκεντρο τους Νέους
5) Σχέσεις με επίκεντρο την Οικογένεια
6) Σχέση με τον Εαυτό

Θα κάνουμε διαλογισμό ενδιάμεσα

Το Εργαστήριο θα δοθεί στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά.

Προτεινόμενη Δωρεά 120 euro.

Το ποσό αυτό καλύπτει όλα τα έξοδα, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων και τσάι με βουτήματα.
Για να κρατηθεί η θέση σας, παρακαλούμε ζητήστε μας τον αριθμό λογαριασμού για να καταθέσετε 70 ευρώ προκαταβολή πριν από τις 30 Ιανουαρίου.

ΕΙΣΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΑΠΟ 19:30 ΕΩΣ 21:30 ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ SWAMI NITYA ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΙΜΟ ΤΟΥ ΚΟΨΙΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ. ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΔΩΡΕΕΣ ΔΕΚΤΕΣ

Σεμινάριο Υπερ-συνειδητού Διαλογισμού
από τους Charles και Carol Crenshaw
Αυτό το σεμινάριο διαλογισμού, για νέους ή έμπειρους, θα κινηθεί ανάμεσα στα βασικά και στα μέσα και μεθόδους εμβάθυνσης και διαδικασίες εκλεπτυσμένου διαλογισμού.

Συμπεριλαμβάνει θεωρία καθώς και πρακτική.

Τα θέματα θα περιλαμβάνουν: τα ευεργετήματα του διαλογισμού, δουλειά σε βάθος πάνω στις τεχνικές χαλάρωσης και αναπνοής, ο εγκέφαλος και ο διαλογισμός, μοντέλα του νου, η χρήση του μάντρα, εμπόδια στην πρακτική και πώς να τα ξεπεράσουμε και πώς να βάλουμε όλην αυτήν τη γνώση μαζί.

Σαββατοκύριακο 7 και 8 Δεκεμβρίου 2019, 10:00-18:00


Φορέστε άνετα ρούχα, Θα προσφέρουμε τσάϊ και ελαφρά γεύματα.
Προτεινόμενη Δωρεά: 120 ευρώ.


Πρόγραμμα

Σάββατο
10:00-11:15:   Τι είναι ο διαλογισμός; Ποια είναι τα οφέλη; Ησυχασμός και Μυστικισμός.
11:30-12:45:   Τα 5 στρώματα (koshas)/ Επίπεδα χαλάρωσης/Άσκηση Διαλογισμού
12:45-13:45:   Φαγητό
13:45-15:00:   Η δύναμη της αναπνοής: τα βασικά της αναπνοής/ Στρες και Αναπνοή/Οφέλη της Αναπνοής/ Αναπνευστικές ασκήσεις.
15:15-16:30:   Μοντέλα του Nου/ Αναπνοή-Χαλάρωση-Aσκηση Διαλογισμού/ Nadi Shodanam.
16:45-18:00:   Πέντε πεδία του νου/Διαλογισμός με Ενσυναίσθηση της Αναπνοής

Κυριακή

10:00-11:15:   Στάσεις (Άσανα) για τον διαλογισμό
11:30-12:45:   Διαλογισμός με μάντρα-Θεωρία και πράξη/ Τι είναι η μύηση σε Μάντρα;
12:45-13:45:   Φαγητό
13:45-15:00:   Εμπόδια στο Διαλογισμό και οι επιδράσεις τους
15:15-16:30:   Swara Yoga
16:45-18:00:   Μέθοδοι για να βαθύνουμε τον Διαλογισμό μας/ Εγκαθιδρύοντας την καθημερινή άσκηση/ Τελικές ερωτήσεις.

Σύντομα Βιογραφικά των Charles και Carol Crenshaw

Sangha
Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, το βράδι στις 18:00-20:00, στη βραδιά που κατά τα Ινδικά έθιμα είναι αφιερωμένη στο να είμαστε συντροφιά με τους Δασκάλους μας, η Carol και ο Charles Crenshaw θα κάνουν μια εισαγωγή στο σεμινάριό τους «Υπερσυνειδητός Διαλογισμός», και θα μιλήσουν για τους ίδιους και για τη ζωή τους με τον Swami Rama.

Όπως συνήθως, θα ακολουθήσει ελαφρύ βραδινό.
Ελεύθερη Είσοδος. Δωρεές δεκτές.
Αναγγελία Σεμιναρίων της Γιόγκα
# Σάββατο-Κυριακή 8, 9 Φεβρουαρίου, 2020, 10:00-17:00 # Σεμινάριο από την Swami Nitya Muktananda Saraswati με θέμα: "Σχέσεις, με τους αγαπημένους, με τον εαυτό μας"
# Πέμπτη 7 Μαΐου, 2020 # συνάντηση γνωριμίας με την Swami Ma Radha Bharati από την Himalayan Yoga Tradition και εισαγωγή στο σεμινάριό της.
# Σάββατο και Κυριακή 9, 10 Μαΐου 2020 # Σεμινάριο με θέμα: "Ζώντας με σκοπό, πεθαίνοντας με χάρη" από την Swami Ma Radha Bharati
# Πέμπτη έως Πέμπτη, 23-30 Ιουλίου 2020 # "International Yoga Summer Camp για Οικογένειες" από την Himalayan Yoga, στις εγκαταστάσεις των προσκόπων στον Άγιο Ανδρέα. Συντονίζει η Σοφία Φώτεινα. Δηλώστε το ενδιαφέρον σας.
# Σάββατο- Κυριακή, 19-20 Σεπτεμβρίου 2020 # Η Σοφία Φώτεινα διδάσκει (Yoga in Family/Yoga as Family) στο πρόγραμμα της Himalayan Yoga Tradition (hyt-ttp) για εκπαίδευση δασκάλων Γιόγκα για παιδιά, στο Himalayan Yoga Institute στην Φλωρεντία, Ιταλία

Διαλογισμός στην πανσέληνο
Σας καλούμε σε κάθε πανσέληνο στις 20:00 για να διαβάζουμε αποσπάσματα από την «Παιδεία του Βάθους», του Κώστα Φωτεινού και κείμενα του Swami Veda Bharati και του Swami Rama.
Ακολουθεί συζήτηση με την συνοδεία ενός ελαφρού βραδινού και κλείνουμε τη βραδιά με διαλογισμό από τις 22:00 ως τις 23:00

Συντονίζει: η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Συναντιόμαστε στις: 14/9/2019, 13/10/2019, 12/11/2019, 12/12/2019, 10/1/2020, 9/2/2020, 9/3/2020, 8/4/2020, 7/5/2020, 5/6/2020, 5/7/2020, 3/8/2020

Ελεύθερη είσοδος και ελεύθερη προσφορά

Panchatantra - Ιστορίες από μια άλλη χώρα - για παιδιά. Αναπτύσσομαι Χορεύοντας από την Dr. Prakriti Bhaskar
Όταν τα παιδιά από μικρή ηλικία χτίζουν γερές βάσεις με ηθικές αξίες και δυνατά πιστεύω, δεν μπορεί να παρασύρει οποιοσδήποτε όσο "ελκυστική" κι αν είναι η άποψή του.
Με κίνηση, με παντομίμα , εξωτική μουσική και αφήγηση παραμυθιού, σε αυτό το Σεμινάριο τα παιδιά διερευνούν τα συναισθήματά τους και αναπτύσσουν ηθικές αξίες χορεύοντας Ινδικό χορό, που διευθύνει η Dr. Prakriti Bhaskar, Διευθύντρια σχολής χορού Bharata Natyam, στην Ινδία.

Πότε: Σάββατο 1 Ιουνίου 2019 - 11:00 – 13:00 και Κυριακή 2 Ιουνίου 11:00 – 13:00
Προτεινόμενη Δωρεά : 35 ευρώ
Το Εργαστήριο θα γίνει στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά από την Σοφία Φώτεινα, νηπιαγωγό, ψυχοθεραπεύτρια και Yoga Instructor.

Πώς η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους γονείς -κυρίως τις μητέρες-να πετύχουν όλους τους στόχους που όρισαν για τη ζωή τους
Καμμιά φορά νομίζουμε πως έχουμε εκφράσει όλες τις επιθυμίες μας, τα όνειρά μας, και κανείς δεν μας ακούει ή πως ό,τι ήταν να μάθουμε στη ζωή μας, το μάθαμε. Όμως έρχεται η Γιόγκα των Ιμαλαΐων να ανατρέψει αυτές τις πάγιες πεποιθήσεις και με τη βοήθειά της ανακαλύπτουμε αλήθειες που ήταν πάντα δίπλα μας αλλά τις ψάχναμε στο πεδίο του απραγματοποίητου, ίσως γιατί κάτι μας έλειπε για να πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι στην πραγματοποίησή τους.

Ελάτε να γνωρίσετε έναν καινούριο τρόπο να βρίσκετε χρόνο να λειτουργείτε σύμφωνα με το ρόλο σας του γονιού και συγχρόνως να πραγματοποιείτε και τα άλλα όνειρά σας, βλέποντας τη ζωή μέσα από ένα καινούριο πρίσμα, τη Γιόγκα των Ιμαλαΐων.

Μπορούν να γίνουν και τα δυό; Και ο ρόλος του γονιού και η πραγματοποίηση των άλλων ονείρων; Και βέβαια μπορούν.
Για σας ετοιμάσαμε ένα ημερήσιο Εργαστήριο για Γονείς με θέμα:

«Πώς η γιόγκα μπορεί να βοηθήσει τους γονείς -κυρίως τις μητέρες-να πετύχουν όλους τους στόχους που όρισαν για τη ζωή τους», ποια σημάδια δίνουν τα τσάκρα για τις αλλαγές στη ζωή και βέβαια ασκήσεις που θα συμβάλουν στην πραγματοποίηση των στόχων. Το Εργαστήριο συντονίζει η Anna Mezosi, Yoga Instructor RYT 500 με πολυετή εμπειρία στη Γιόγκα των Ιμαλαΐων και στη ζωή της μητέρας-επαγγελματία

Τόπος: "Himalayan Yoga Meditation of Hellas" 12 Θεσσαλονίκης ,15234 Χαλάνδρι, Αθήνα Μετρό Αγ. Παρασκευή
Χρόνος: Κυριακή 26 Μαΐου 2019, 15:00 – 20:00
Προτεινόμενη Δωρεά: 50 ευρώ

Το Εργαστήριο θα γίνει στα Αγγλικά και θα μεταφράζεται στα Ελληνικά.
Εργαστήρι Ινδικής Μαγειρικής
Αισθανόμαστε τυχεροί που η αγαπημένη Mina Lefebvre, γεννημένη και μεγαλωμένη στην Ινδία κάτοικος Καναδά τα τελευταία χρόνια, θα μοιραστεί μαζί μας βασικές γνώσεις γύρω από την εμπειρία της στην Ινδική κουζίνα την

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018, από τις 18.00-20.00

Σε αυτό το Εργαστήρι Παραδοσιακής Ινδικής μαγειρικής, θα μοιραστεί μαζί μας τα ουσιώδη στοιχεία της σπιτικής χορτοφαγικής κουζίνας της Βόρειας Ινδίας και με ποιόν τρόπο μπορούμε να υιοθετήσουμε απλές συνταγές ώστε να ενσωματώσουμε τα αγαπημένα μας λαχανικά.

Κυρίες και Κύριοι, ελάτε να πειραματιστείτε με τη φαντασία σας και τις εξωτικές γεύσεις!

Το εργαστήριο θα μεταφράζεται απευθείας στα Ελληνικά.

Προτεινόμενη Δωρεά: 25 ευρώ

Satsang
Μετά το τέλος αυτού του Εργαστηρίου, προσκαλείστε να παραμείνετε ως τις 22.00 για ένα Satsang (γνωριμία με τον Pandit Priyadarshan) και να δοκιμάστε Ινδικά και Ελληνο-μεσογειακά εδέσματα. Μπορείτε να προσκαλέσετε και τους φίλους σας.

Δωρεάν συμμετοχή, κάθε δωρεά ευπρόσδεκτη.

Ο Swami Ritavan Bharati στην Ελλάδα
Έχω τη χαρά να σας ενημερώσω ότι ο Swami Ritavan Bharati, που ορίστηκε από τον Swami Veda Bharati σαν συνεχιστής του έργου του, πνευματικός σύμβουλος, διευθυντής του Άσραμ Swami Rama Sadhaka Grama και Sadhana Mandir στο Rishikesh της Ινδίας και συντονιστής των κέντρων "Himalayan Yoga Meditation Societies International" ( AHYMSIN) θα βρίσκεται στην Αθήνα καλεσμένος από το "Καφέ Σχολειό-Himalayan Yoga Meditation of Hellas", από τις 13 έως τις 27 Ιουνίου 2018.

Στη διάρκεια αυτή θα γίνουν οι εξής εκδηλώσεις:

α.) # Σάββατο 16/6 11:00-12:30 Τα παιδιά της «Γιόγκα για παιδιά 6-9 ετών» του ετοιμάζουν υποδοχή έκπληξη. Καλεσμένοι και οι γονείς.

β.) #.Σάββατο 16/6 19:00-21:00 η παρουσίαση του καινούριου βιβλίου που μεταφράστηκε για τις Εκδόσεις Καφέ Σχολειό, «Κουνταλίνι, ήσυχη ή σε κίνηση;» τουSwami Veda Bharati [παρουσίαση, ομιλία του Swami Ritavan Bharati και υπογραφή των βιβλίων] και Ινδικός χορός από την Dr. Prakriti Bhaskar από την Παράδοση των Ιμαλαΐων, πάνω στο θέμα της Kουνταλίνι. Αυτή η συνάντηση θα γίνει στο Κολλέγιο Aegean, Πανεπιστημίου 17, Αθήνα

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ, απαραίτητη δήλωση συμμετοχής (210 8670424, 6937122768)

γ) #.Την Κυριακή 17/6, 18:00-21:30 Σεμινάριο για γονείς και δασκάλους στο "Καφέ Σχολειό-Himalayan Yoga of Hellas" Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι, με θέμα: «Αναθρέφοντας οικογένειες με πνευματικές αξίες». και Επίσημα Εγκαίνια του χώρου Προτεινόμενη δωρεά 30 ευρώ με την δήλωση συμμετοχής έως 5/6.

Παρακαλούμε συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής και στείλτε την στο hymhellas@cafeecole.gr ή info@cafeecole.gr

δ) #.Πέμπτη 21/6 4η Γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας της Γιόγκα. Open House’’, 17:30-21:30 Γιόγκα με την Σοφία Φώτεινα και Διαλογισμός με τον Swami Ritavan Bharati, Ακολουθεί συζήτηση μαζί του και ελαφρύ βραδινό.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ. Απαραίτητη δήλωση συμμετοχής

ε) #.Την Παρασκευή 22/6, από 18:00 έως 20:00 και το Σαββατοκύριακο 23+24/6, 10:00-17:30 στο "Καφέ Σχολειό-Himalayan Yoga of Hellas" Θεσσαλονίκης 12, Χαλάνδρι, Σεμινάριο «Κουνταλίνι, ήσυχη ή σε κίνηση;». Προτεινόμενη Δωρεά 110 ευρώ

Δηλώσεις συμμετοχής και προκαταβολή 60 ευρώ έως 5 Ιουνίου. Παρακαλούμε διαβάστε τις πιο κάτω πληροφορίες, συμπληρώστε την Αίτηση Συμμετοχής και στείλτε την στο hymhellas@cafeecole.gr ή info@cafeecole.gr

Για δηλώσεις συμμετοχής ή οποιαδήποτε άλλη πληροφορία είμαστε στη διάθεσή σας.
# ΓΙΑ ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΏΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΟΛOYΘΗΣΗΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ.
# ΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Με την αγάπη μου,
Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Πραγματοποιώντας το σκοπό της ζωής μας
Με μεγάλη χαρά σας καλούμε Στο Εργαστήριο της Swami Nitya Muktananda Saraswati*
«Πραγματοποιώντας το σκοπό της ζωής μας» που θα δοθεί στο χώρο μας Τρίτη 22, Τετάρτη 23, Πέμπτη 24 Μαΐου 2018, από τις 18:00 έως τις 21:00. Την Παρασκευή 25 Μαΐου θα συναντηθούμε από τις 18:00 έως τις 20:00 για ερωτήσεις, σκέψεις και τη χαρά να ανταλλάξουμε.

Ο καθένας από μας, κάποια στιγμή κάνει την ερώτηση: γιατί γεννιόμαστε, γιατί είμαστε ζωντανοί, τι έχουμε να κάνουμε σε αυτήν τη ζωή; Αυτές οι βασικές ανθρώπινες ερωτήσεις μπορούν να απαντηθούν μόνο αν καθρεφτίσουμε τον εαυτό μας. Οι κοινωνίες και οι θρησκείες έχουν τις απαντήσεις τους, η Ινδική παράδοση βρήκε τις απαντήσεις της, αλλά το να βρούμε τις δικές μας απαντήσεις είναι πολύ σημαντικό. Η Γιόγκα είναι μια επιστήμη που χρησιμοποιεί την εσωτερική έρευνα για να βρει τις απαντήσεις. Έτσι, θα συλλογιστούμε, θα ψάξουμε, θα διαλογιστούμε… για να έρθουμε πιο κοντά στη δική μας απάντηση στο πώς να πραγματοποιήσουμε το σκοπό της Ζωής μας.

Σύντομο Βιογραφικό. Δείτε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ

Άμεση μετάφραση από τα Αγγλικά.
Προτεινόμενη δωρεά για την κάλυψη των εξόδων: 110 ευρώ. Από αυτά, προκαταβολή 60 ευρώ πριν από την 20η Απριλίου για να κρατηθεί η θέση.
Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές παρακαλώ καλέστε: Σοφία Φώτεινα στο +30 210 8670424, 8661553 και κιν.6937122768

Ο Swami Ritavan Bharati, που ορίστηκε από τον Swami Veda Bharati για να συνεχίσει το έργο του στα Άσραμ που βρίσκονται ανά τον κόσμο, θα μας τιμήσει με την παρουσία του στους χώρους του "Himalayan Yoga Meditation of Hellas" (Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία, ΑΜΚΕ) τον Ιούνιο του 2018, για να ευχηθεί «καλοτάξιδο» το Σαββατοκύριακο 16-17 Ιουνίου, το βιβλίο του Swami Veda Bharati , "Kundalini, Stilled or Stirred" που μεταφράζουμε στα Ελληνικά και θα εκδοθεί από τις εκδόσεις Καφέ Σχολειό με τίτλο: «Κουνταλίνι, Ήσυχη ή Αναδεμένη» και θα δώσει ένα Σεμινάριο, το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουνίου, με τον τίτλο "Kundalini".

Κρατήστε τις ημερομηνίες, θα ακολουθήσει κι άλλη ενημέρωση.

Για όσους αγαπούν τον Διαλογισμό
Σας καλούμε σε κάθε πανσέληνο στις 20:00 για να διαβάζουμε αποσπάσματα από την «Παιδεία του Βάθους», του Κώστα Φωτεινού και κείμενα του Swami Rama των Ιμαλαΐων και του Swami Veda Bharati, στη συνέχεια να τα συζητάμε και να κλείνουμε τη βραδιά με διαλογισμό από τις 22:00 ως τις 23:00, κάτω από τις ευλογίες του Swami Veda Bharati και μετά από πρόσκληση του Swami Ritavan. Είναι ένας πολύ δυνατός παγκόσμιος διαλογισμός, στον οποίο συμμετέχουν πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που επικαλούνται την ειρήνη σε όλον τον κόσμο. Εάν γνωρίζουμε το ενδιαφέρον σας μπορούμε να σας το υπενθυμίζουμε.

Ο Swami Ritavan λέει: « Ο διαλογισμός στην Πανσέληνο είναι μια ευκαιρία για μας, να συγκεντρωθούμε για να ενωθούμε με το παγκόσμιο ενεργειακό νοητικό πεδίο και να φέρουμε ενότητα, αρμονία, ειρήνη και αγάπη. Μπείτε σε ησυχία, εκπνεύστε-απελευθερώστε, εισπνεύστε- αποδεχτείτε, συγχωρέστε και εκπληρώστε , με αγνή καρδιά και νου, δεχτείτε τις ευλογίες της Γενεαλογίας.»

Για περισσότερες πληροφορίες:

www.ahymsin.org
www.ahymsin.org/docs2/News/
www.bindu.org

Αν δεν μπορείτε να έρθετε στο χώρο μας, μπορείτε να διαλογιστείτε την ίδια ώρα από το σπίτι σας. Σε αυτήν την περίπτωση, ζητήστε μας να σας δείξουμε τη στάση διαλογισμού, τη χαλάρωση και την αναπνοή.

Συντονίζει: η Σοφία Φώτεινα-Χατζηκοκόλη
Συναντιόμαστε στις 6/9/2017, 5/10, 4/11, 3/12, 2/1/2018, 31/1, 1/3, 31/3, 29/4, 29/5, 28/6, 27/7, 26/8.

Ελεύθερη προσφορά.